Πολιτικη & Οικονομια

Αναλήψεις: Δευτέρα – Παρασκευή από 60 έως 300 ευρώ

420 ευρώ σωρευτικά από το Σάββατο 25 Ιουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103130-204875.jpg

Ανοικτά θα είναι από σήμερα όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών, καθώς δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της τραπεζικής αργίας.

Παρ' όλα αυτά, οι ουρές και η ταλαιπωρία για τον κόσμο διατηρείται. Η αγωνία των πολιτών για το τι μέλλει γενέσθαι με τις τράπεζες και για το πως θα λειτουργεί πρακτικά το όλο σύστημα, καθώς και η ανασφάλεια που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα, εξακολουθεί να υφίσταται στη συνείδηση του πολίτη και ενδέχεται να διατηρηθεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Διευκρινίσεις για την ΠΝΠ που αφορά στο άνοιγμα των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) παρείχε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Λούκα Κατσέλη.

Όπως εξήγησε, όσον αφορά στα capital controls και τα ποσά ανάληψης που θα μπορούν να κάνουν οι καταθέτες, από σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 24 του μηνός, θα έχουν τη δυνατότητα ανάληψης 60 ευρώ ημερησίως ή 300 ευρώ σωρευτικά (5 μέρες Χ 60 ευρώ = 300).

Από το Σάββατο 25 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 1 Αυγούστου και από κάθε εβδομάδα τούδε και στο εξής, οι καταθέτες θα μπορούν να σηκώνουν και πάλι ποσό 60 ευρώ ημερησίως ή 420 ευρώ σωρευτικά.

photo © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ