Πολιτικη & Οικονομια

Στίγκλιτς: «Αν η Ελλάδα συνεχίσει με λιτότητα, θα πέσει σε ύφεση χωρίς τέλος»

Με συνεχόμενα tweets από το άρθρο του στο TIME σχολιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102367-203696.JPG

Με συνεχόμενα tweets σχολίασε ο Τζόζεφ Στίγκλιτς την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ ένα πιο αναλυτικό και συγκεκριμένο άρθρο του φιλοξενείται στη σελίδα του TIME.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να σώσουν την Ελλάδα. Αν η Ελλάδα συνεχίσει με τη λιτότητα, θα πέσει σε ύφεση χωρίς τέλος. Η Γερμανία έπαιξε καλά το παιχνίδι της προπαγάνδας, πουλώντας για την Ελλάδα, την εικόνα ενός αποτυχημένου εδώ και καιρό κράτους που αρνείται να συμμορφωθεί. 25% μείωση του ΑΕΠ και 25% μείωση της ανεργίας προέκυψαν επειδή έκανε ότι της ζήτησαν, όχι επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Τα νομίσματα έρχονται και φεύγουν. Το ευρώ είναι μόλις ένα 16ετές πείραμα, κακώς σχεδιασμένο και φτιαγμένο να μη λειτουργεί» αναφέρει σε ένα tweet και συνεχίζει στο επόμενο: «Σε μια κρίση το χρήμα κυλά από τις τράπεζες του αδύναμου στον δυνατό, οδηγώντας σε αποκλίσεις».

«Η Γερμανία έλαβε σε πραγματικούς όρους, μια από τις μεγαλύτερες διασώσεις και μειώσεις χρέους στην ιστορία και άνευ όρων βοήθεια από τις ΗΠΑ και το σχέδιο Μάρσαλ» καταλήγει ο Στίγκλιτς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ