- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 22χρονος για απάτη με «θαμμένα» 100.000 ευρώ
Τον έπεισαν να ξεθάψει οικονομίες του θύματος, ενώ ο συνεργός του παραμένει ασύλληπτος
Στη Θεσσαλονίκη, 22χρονος καταδικάστηκε για απάτη σε 76χρονη, για αφαίρεση 100.000 ευρώ από την αυλή της
Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, καταδικάστηκε 22χρονος στη Θεσσαλονίκη για απάτη σε βάρος 76χρονης, από την οποία απέσπασε το ποσό των 100.000 ευρώ.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για απάτη που προκάλεσε ιδιαίτερα μεγάλη ζημία, από κοινού με συνεργό του που παραμένει ασύλληπτος. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του, χωρίς να πείσει το δικαστήριο.
Η μέθοδος της απάτης και το πρόσχημα του «λογιστή»
Σύμφωνα με τη δικογραφία, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον βοηθό του λογιστή της και ισχυριζόμενος ότι οφείλει 1.800 ευρώ. Η συνομιλία διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης την έπεισε να αποκαλύψει ότι διατηρούσε χρήματα θαμμένα στην αυλή του σπιτιού της, σε χωριό του Λαγκαδά.
Με το πρόσχημα δήθεν φορολογικού ελέγχου, της ζητήθηκε να ξεθάψει τα χρήματα και να τα επιδείξει, προκειμένου – όπως της ανέφεραν – να καταγραφούν από drone που υποτίθεται ότι πετούσε στην περιοχή.
Η 76χρονη ακολούθησε τις οδηγίες, όμως στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να επιστρέψει στην αυλή, οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και αφαίρεσαν τα χρήματα, διαφεύγοντας με όχημα.
Όταν αντιλήφθηκε την απάτη, προσπάθησε να επικοινωνήσει εκ νέου με τον αριθμό που την είχε καλέσει, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η συσκευή ήταν απενεργοποιημένη.
Στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη του 22χρονου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον έπεισαν να ξεθάψει οικονομίες του θύματος, ενώ ο συνεργός του παραμένει ασύλληπτος
Στην απολογία του ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση
Η 13χρονη μαθήτρια της Α' Γυμνασίου νοσηλεύεται στο «Παίδων» - Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της
Η 18χρονη περιγράφει τη νύχτα της τραγωδίας - Όσα άκουσε και τι της είπε ο 22χρονος
Με εγκαύματα στο πρόσωπο νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Τι αποκάλυψε ο άνθρωπος που έβαλε χρήματα στη 19χρονη για να περάσει το μοιραίο βράδυ
Πώς έγινε το ατύχημα - Σοκαρισμένοι οι συμμαθητές της
Στο νοσοκομείο η Σοφία Ζαχαράκη - Διασωληνωμένη νοσηλεύεται η μαθήτρια
Νόμιζαν πως είχε μέσα φρούτα
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και στην ίδια
Στην ανακρίτρια ο οδηγός και ο συνεπιβάτης της μηχανής - Διώξεις για πλημμελήματα σε δύο 20χρονους
42 ακίνητα, σκάφη, μέχρι και τάνκερ - Πώς δρούσε το κύκλωμα
Εν αναμονή των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης
Την εξαφάνιση δήλωσε ο γιος της
Στο μικροσκόπιο ψηφιακά ίχνη και καταθέσεις
Ο Μακάριος Λαζαρίδης παραιτήθηκε το Σάββατο μετά τις αντιδράσεις για το πτυχίο του
Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.