- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση Τσαγκαράκη: Γνήσια μόνο 7 από τα 300 έργα - Συνελήφθη υπάλληλός του
Προσπάθησε να κρύψει το ευαγγέλιο
Υπόθεση Τσαγκαράκη: Γνήσια μόνο 7 από τα 300 έργα - Συνελήφθη υπάλληλός του η οποία προσπάθησε να κρύψει το ευαγγέλιο
Μόνο 7 από τα 300 έργα που βρέθηκαν στη γκαλερί του Γιώργου Τσαγκαράκη είναι γνήσια, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Επιπλέον, οι αστυνομικές αρχές εκτός από τη σύλληψη του Γιώργου Τσαγκαράκη, προχώρησαν και στη σύλληψη υπαλλήλου του, η οποία φέρεται να έκρυψε το Ευαγγέλιο όταν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο να γίνει αστυνομική επιχείρηση.
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης συνελήφθη από στελέχη του «ελληνικού FBI», μετά από βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο διαφήμιζε προς πώληση ένα παλιό ευαγγέλιο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα (1745). Το συγκεκριμένο αντικείμενο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε και πλέον εξετάζεται από ειδικούς. Το ευαγγέλιο θεωρείται γνήσιο, αλλά αγνώστου προέλευσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Για τι κατηγορείται ο Γιώργος Τσαγκαράκης;
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για πλαστογραφία, αρχαιοκαπηλία και απάτη. Οι έρευνες είχαν αρχίσει εδώ και ενάμιση μήνα, έπειτα από σχετική καταγγελία για την αυθεντικότητα ορισμένων έργων, στο Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στις έρευνες σε γκαλερί στο Ελληνικό, στη Γλυφάδα αλλά και στο Κολωνάκι, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 300 πίνακες, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν πλαστοί. Παράλληλα βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα, βυζαντινές εικόνες και περισσότερα από 200.000 ευρώ, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.
Τι υποστηρίζει η γκαλερί Τσαγκαράκη για τα ευρήματα;
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γκαλερί Τσαγκαράκη υποστηρίζει ότι τα έργα που εντοπίστηκαν δεν αποτελούν αντικείμενο εμπορικής δραστηριότητας, αλλά ανήκουν στην προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη από κληρονομιά, ενώ για το Ευαγγέλιο αναφέρει ότι παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές. Όπως αναφέρεται: «δεν εμπορεύεται τους συγκεκριμένους πίνακες ζωγραφικής που βρέθηκαν στις αποθήκες της εταιρείας, διότι αποτελούν προσωπική περιουσία και προσωπική συλλογή του κ. Τσαγκαράκη και προέρχονται από κληροδότημα από τους θανόντες γονείς του».
Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι η κατοχή των έργων ανάγεται σε διάστημα άνω των 40 ετών, ενώ για το Ευαγγέλιο που είχε παρουσιαστεί διαδικτυακά, η εταιρεία αναφέρει: «Η εταιρεία ήδη έπραξε τα δέοντα προκειμένου να το παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να αξιολογήσουν τη γνησιότητα, την χρονολογία του και την πιθανότητα αγοράς του από το ελληνικό δημόσιο, διότι η εταιρεία δεν διαθέτει έμπειρο γνώστη θρησκευτικών και άλλων παρόμοιων αντικειμένων».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε σε μεγάλο βάθος στο «Πηγάδι του Διαβόλου»
Φαίνονται οι προσπάθειες που κάνει να βγει έξω από το «πηγάδι του διαβόλου»
Νεκρές μάνα και κόρη από την έκρηξη της σόμπας - Με σοβαρά εγκαύματα ο εγγονός
Σοβαρά εγκαύματα έχει υποστεί ο 39χρονος άνδρας
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα
Εξαιρετικά επικίνδυνο το σημείο
Συλλήψεις σε Ελλάδα και άλλες χώρες
Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές
«Δεν βλέπαμε και δεν ακούγαμε, μικροφωνικές εγκαταστάσεις δεν υπήρχαν» έχουν καταγγείλει συγγενείς θυμάτων
Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις εικονικές εταιρείες που προκάλεσε ζημίες πολλών εκατομμυρίων στο Δημόσιο
Αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους
Του επιτρέπεται η ενασχόληση με πίνακες που έχουν πιστοποιητικό γνησιότητας
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού
Ο Ταϊλανδός μπάτλερ καταζητείται μέχρι σήμερα από την Ιντερπόλ
Πιλότος της πολιτικής αεροπορίας ο αγνοούμενος - Είχε αδυναμία στη θάλασσα
«Υπήρχε ένα οικοσύστημα και εγώ ήμουν ο ξενιστής. Άρα έπρεπε να με αποβάλουν»
22 συλλήψεις για το κύκλωμα με τις εικονικές εταιρείες
Τι λέει για τις συνθήκες διεξαγωγής και την αίθουσα
Στην Ευελπίδων οι 22 για τις εικονικές εταιρίες - Βαρύ κατηγορητήριο για το κύκλωμα με τα τιμολόγια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.