- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα διαρρηκτών με λεία άνω των 400.000 ευρώ
Συνελήφθησαν 12 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σε όλη την Ελλάδα - Είχαν χωριστεί σε επιχειρησιακές ομάδες
Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε σπείρα διαρρηκτών με λεία 400.000€, 12 συλλήψεις και δεκάδες «χτυπήματα» σε Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας
Δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα, με λεία που εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ, φέρεται να διέπραξαν τους τρεις τελευταίους μήνες τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, την οποία εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν στην Ημαθία 12 άτομα που οδηγήθηκαν νωρίτερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή αντιμετωπίζοντας -μεταξύ άλλων- τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών και της πλαστογραφίας.
Όπως έγινε γνωστό, η οργάνωση φέρεται να δρούσε τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Τα «χτυπήματα» που εξιχνιάστηκαν είναι κυρίως στους νομούς Θεσσαλονίκης (Θέρμη, Πανόραμα, Πυλαία, Ευκαρπία, Ωραιόκαστρο, Χαλάστρα και Εύοσμο), Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Λάρισας, Τρικάλων, Βοιωτίας, Γρεβενών και Αττικής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη είχαν διαρθρώσει τη δράση τους σε τρεις 5μελείς ομάδες με διακριτούς ρόλους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη ομάδα προχωρούσε σε διαρρήξεις κατοικιών και σε κλοπές χρημάτων από οχήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων είχαν κάνει αναλήψεις από τραπεζικά καταστήματα και ήταν υπό παρακολούθηση.
Η δεύτερη ομάδα έκανε διαρρήξεις οχημάτων σε χώρους στάθμευσης, ενώ τα μέλη της φαίνεται πως διέπρατταν κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης και του εναγκαλισμού, με θύματα κυρίως ηλικιωμένους. Η τρίτη ομάδα είχε αναλάβει τη μίσθωση «επιχειρησιακών» οχημάτων, που χρησιμοποιούνταν για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, συνήθως με την τοποθέτηση πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.
Οι αστυνομικές έρευνες κορυφώθηκαν, χθες το πρωί, οπότε έγινε επιχείρηση σε Αλεξάνδρεια και Βέροια Ημαθίας, με τη συμμετοχή 120 αστυνομικών. Εκτός από τους 12 συλληφθέντες, στη δικογραφία υπάρχουν τρία ακόμη άτομα που αναζητούνται. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν -μεταξύ άλλων- κοσμήματα και χρήματα.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία της
Οι δρόμοι που είχαν κλείσει αναμένεται να δοθούν σταδιακά και πάλι στην κυκλοφορία
Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας η 29χρονη μητέρα - Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικοινώνησε με τη διασώστρια που του έσωσε τη ζωή
Δίνουν εξηγήσεις για το κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών και το πλημμέλημα της μη ανακοίνωσης ανεύρεσης νεκρού
Η δήλωση των δικηγόρων του
Σοβαροί κίνδυνοι ακόμη και για τη ζωή των μελών της οικογένειας
«Τα παιδιά ζούσαν μία φρίκη» σημείωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Χιλιάδες άνθρωποι ξέρουν ότι ένας άνθρωπος 80 ετών δεν μπορεί να τραγουδάει όπως τραγουδούσε στα 40 του, αλλά πάνε να τον δουν και να τον ακούσουν γιατί τον θαυμάζουν και τον αγαπούν.
Όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του
Ο νέος σοκαριστικός ισχυρισμός για τις μαχαιριές που εντόπισε ο ιατροδικαστής
«Δεν μας στήριξαν» λέει η μητέρα της οικογένειας
Τα τρία παιδιά είχαν μεταφερθεί τρεις φορές σε νοσοκομείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο στόχαστρο εισβολέων δύο σχολικά συγκροτήματα - Αντίδραση Δανιηλίδη για την αστυνόμευση
Ακινητοποιήθηκε από την Τροχαία στο Κορωπί - Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες.
Η υπόθεση αφορά δικογραφία που σχηματίστηκε από τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.