- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Πετούσαν ανεξέλεγκτα σε γεωτεμάχιο τόνους μπαζών
Δύο συλλήψεις για περιβαλλοντική ρύπανση
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη απόρριψη 900 τόνων μπαζών, προκαλώντας περιβαλλοντική ρύπανση και αλλοίωση γεωτεμαχίου στη δυτική πλευρά.
Εκατοντάδες τόνους στερεών αποβλήτων πετούσαν ανεξέλεγκτα σε γεωτεμάχιο δύο άτομα που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για περιβαλλοντική ρύπανση.
Πρόκειται για έναν 42χρονο και έναν 52χρονο, για τους οποίους έπειτα από αστυνομική έρευνα καθώς και από επιτόπια αυτοψία από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Οκτωβρίου 2024, πέταξαν σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, με τη χρήση δύο οχημάτων ιδιοκτησίας τους, περίπου 900 τόνους στερεών μη επικίνδυνων Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.).
Επίσης, τον Ιούλιο του 2024 σε διαφορετικό σημείο του γεωτεμαχίου, ο 42χρονος προέβη σε συγκέντρωση στερεών αποβλήτων που αποτελούνταν από απόβλητα κλαδεμάτων αναμειγμένα με νάιλον, με ογκώδη απόβλητα, καθώς και με Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.), δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο σωρό αποβλήτων, ύψους 3 μέτρων, συνολικής ποσότητας 40 τόνων περίπου.
Οι απορρίψεις και η συγκέντρωση στερεών αποβλήτων, πραγματοποιήθηκαν σε μη νόμιμο αποδέκτη και χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, αντί αυτά να διατεθούν σε εγκεκριμένες μονάδες επεξεργασίας ή εγκεκριμένους χώρους αξιοποίησης, με αποτέλεσμα την ρύπανση και αισθητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής, την αλλαγή της γεωμορφολογίας του εδάφους και τη μεταβολή της στάθμης των φυσικών υψομέτρων του εδάφους, καθιστώντας το έτσι ακατάλληλο για τις επιθυμητές του χρήσεις.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μόλις πέθανε ηρέμησε το σπίτι μας», φέρεται να δήλωσε στον εισαγγελέα
Η κατηγορούμενη χρησιμοποιούσε ψεύτικα στοιχεία - Η δράση της σε Εκάλη και Αγία Παρασκευή
Ο οικογενειακός κύκλος που συνέδεε την 42χρονη διασώστρια με τον κατηγορούμενο
Εξετάζεται η πιθανότητα το βρέφος να ανήκει στη δεκαπεντάχρονη κόρη, όταν εκείνη ήταν περίπου 13 ετών
«Το έκανα πάνω στα νεύρα μου, επειδή έγιναν κάποια σκηνικά», ανέφερε
Εγκληματική ενέργεια ο θάνατός του - Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση
345 περιπτώσεις αυτοκτονικού ιδεασμού και μη αυτοκτονικής αυτοτραυματικής συμπεριφοράς
Έγκυος φέρεται να δηλώνει η 28χρονη μητέρα και η 15χρονη κόρη
Συνολικά 1.062 συμβάντα κατεγράφησαν στη χώρα - Πώς διαμορφώθηκαν οι δείκτες
Η 28χρονη, που υποστηρίζει ότι είναι η μητέρα του, ισχυρίζεται ότι το διατηρούσε μέσα σε βάζο στην κατάψυξη
Κλείνουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος
Ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό τους
Στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης όπου βρέθηκε το νεκρό βρέφος έμεναν 6 άτομα
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο
2.700 γυναίκες έχουν χρησιμοποιήσει το panic button
Η καταγγελία και οι έρευνες των αρχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.