- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δράμα: Ώρες αγωνίας για 18χρονο σε πισίνα - Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και επανήλθε με ΚΑΡΠΑ
Μαρτυρία από την προσπάθεια διάσωσης
Το περιστατικό στη Δράμα έγινε γνωστό μέσα από ανάρτηση της οργάνωσης «Kids Save Lives» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ένας 18χρονος κινδύνευσε να πνιγεί σε πισίνα με νεροτσουλήθρες στην Προσοτσάνη Δράμας, καθώς ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το νερό και επανήλθε χάρη σε άμεσες προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).
Ο νεαρός παρελήφθη, σε κωματώδη κατάσταση αλλά ζωντανός, από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να συνεχίζουν τις προσπάθειές τους μεταφέροντάς τον στο νοσοκομείο της Δράμας.
Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα από ανάρτηση της οργάνωσης «Kids Save Lives» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ως «φύλακες άγγελοι» του 18χρονου φαίνεται πως αποδείχθηκαν μία εκπαιδεύτρια-νοσηλεύτρια της οργάνωσης και μία γιατρός που πρόσφεραν στο αγόρι τις πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ.
Τις αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης μετέφερε μέσω της ανάρτησης η εκπαιδεύτρια του «Kids Save Lives», Μαρία Δρίτσα, αφότου ο 18χρονος βρέθηκε στον βυθό της πισίνας.
«Άμεσα οι ναυαγοσώστες τον έβγαλαν έξω και ξεκίνησα την εκτίμησή του. Ο νεαρός είχε ήδη γίνει μωβ από την υποξία, δεν αντιδρούσε στα ερεθίσματά μου και δυστυχώς δεν ανέπνεε. Άμεσα χορήγησα πέντε εμφυσήσεις διάσωσης στόμα με στόμα και ζήτησα να κληθεί επειγόντως το 166, αναφέροντας πως δεν αναπνέει το θύμα».
«Δίπλα μου ήρθε και μια γιατρός συνεχίζοντας ΚΑΡΠΑ και μέσα σε ένα λεπτό ο νεαρός έδειξε σημεία ζωής. Αφού ελέγξαμε πως αναπνέει φυσιολογικά, τον τοποθετήσαμε σε πλάγια θέση ανάνηψης γιατί έβγαζε πολλά υγρά από το στόμα, ενώ έκανε και σπασμούς (πιθανώς από την υποξία ή ήταν ίσως η αιτία του πνιγμού)», πρόσθεσε.
« ...βοηθήσαμε τους επαγγελματίες διασώστες του ΕΚΑΒ να παραλάβουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά ζωντανό τον νεαρό μας και να συνεχίσουν την προσπάθεια διακομίζοντάς τον στο Νοσοκομείο Δράμας», κατέληξε στην ανάρτησή της η εκπαιδεύτρια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές εντόπισαν τους δράστες σε περιοχή του Πολυγύρου - Κατασχέθηκαν πάνω από 50 γραμμάρια της ουσίας
Η μηχανή μεγάλου κυβισμού προσέκρουσε με σφοδρότητα σε κιγκλίδωμα
Εντοπίστηκε από αστυνομικούς να περιφέρεται στις Συκιές
Επίθεση τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας - Ηλικίας από 14 έως 16 ετών οι δράστες
Συναγερμός τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική για φωτιά σε δεύτερο όροφο
Η μικρή εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
Πάνω από 1.151 κατηγορούμενοι για απάτες-μαμούθ άνω των 17 εκατ. ευρώ στις αγροτικές επιδοτήσεις
Παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια - Τι ισχυρίστηκε για τον 67χρονο και τη χρήση ναρκωτικών
Μη σκαλώνεις που μεγαλώνεις
Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής πριν επεκταθεί η πυρκαγιά
Αναβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία η δικογραφία μετά την κατάληξη του θύματος στο νοσοκομείο
Στα χέρια των Εσωτερικών Υποθέσεων στέλεχος που εντοπίστηκε από τη ΔΙΑΣ με όπλα, μαχαίρια και χιλιάδες ευρώ
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Η κατάσταση ενός εκ των εργαζομένων είναι σοβαρή
Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του 38χρονου
Οι τραυματίες διακομίστηκαν αμέσως στο Νοσοκομείου Κορίνθου
Με ψήφους 7-0 το δικαστήριο επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου
Νόμιζε ότι τον παρακολουθούσε και την παρέσυρε, ενώ εκείνη έβγαινε από το όχημά της
Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος και αναμένει νέες καταγγελίες
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.