- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο αρχηγός της μαφίας των λουκουμάδων
Η εγκληματική οργάνωση έκανε εκβιασμούς για τον έλεγχο των σημείων πώλησης
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή μετά την καταδίκη του ο αρχηγός της «μαφίας των λουκουμάδων» - Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση
Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την καταδίκη του σε συνολική κάθειρξη 16 ετών ένας 42χρονος που παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ως αρχηγός εγκληματικής ομάδας που τελούσε εκβιασμούς για τον έλεγχο των σημείων πώλησης λουκουμάδων σε πολυσύχναστες παραλίες της Σιθωνίας, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.
Το δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη τον έκρινε ένοχο για εκβίαση κατ' εξακολούθηση, συμμορία και μία σειρά από πλημμελήματα, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, «δείχνοντας» του το δρόμο προς τις φυλακές, αφού η έφεση αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.
Με την ίδια απόφαση, ο ίδιος αθωώθηκε για δύο κακουργήματα που τον βάρυναν και ειδικότερα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μικροπωλητή και εμπορία ανθρώπων, συνδεόμενη με τις συνθήκες εργασίας αλλοδαπών μικροπωλητών.
Στο εδώλιο του δικαστηρίου παραπέμφθηκαν άλλα 11 άτομα, κάποια από τα οποία αθωώθηκαν και κάποια καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης που είτε μετατράπηκαν σε χρηματικές ποινές είτε δόθηκε αναστολή στην έφεση.
Η αστυνομική έρευνα για τη δράση της λεγόμενης «μαφίας των λουκουμάδων» ξεκίνησε μετά την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον μικροπωλητή λουκουμάδων, σε περιοχή της Νικήτης (για την οποία ο 42χρονος αθωώθηκε). Το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα περιελάμβανε πράξεις που τελέστηκαν το διάστημα από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2021.
Απολογούμενος ο βασικός κατηγορούμενος αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στελέχη του ΤΕΕΜ
«Αυτό που είδατε ήταν η αγανάκτηση του Κρητικού κτηνοτρόφου»
Στο σημείο επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες
Το χρονικό του περιστατικού
Η απόφαση του Εφετείου
Ο Λίο υπέστη ένα και μόνο, αλλά θανατηφόρο δάγκωμα
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ - Διατάχθηκε διοικητική έρευνα
Η επιχείρηση διάσωσης διήρκησε περισσότερο από 24 ώρες
Από την ψυχαγωγία στην καθημερινότητα των κοινοτήτων
Λόγω των κινητοποιήσεων γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας
Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν
Σε δομή αδέσποτων ο σκύλος
Στους δρόμους της Κρήτης αγροτοκτηνοτρόφοι
Ζητά την ενοχή των δύο κατηγορουμένων
Οι πρώτες πληροφορίες για το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι αρχές
Το ότι μια ράτσα μπορεί να είναι πιο επιθετική δεν σημαίνει ότι κάθε σκυλί αυτής της ράτσας θα είναι επιθετικό
«Θα χρειαστεί έρευνα για να ταυτοποιηθούν άτομα», αναφέρει η Κωνσταντία Δημογλίδου.
Δείτε τις αγροτικές κινητοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο
Τα στοιχεία για τους οδηγούς που βρέθηκαν υπό την επήρεια μέθης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.