Ελλαδα

Μπήκαν στο Ραδιομέγαρο οι πρώην απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ (εικόνες)

Ελληνικές σημαίες, αγκαλιές και βολές κατά του νέου ΔΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96676-193835.JPG

Στο κτίριο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής μπήκαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Κάποιοι πήδηξαν από τα κάγκελα και πέρασαν πάνω από τις μπάρες που ανοίγουν με την κάρτα εργαζομένων της ΝΕΡΙΤ. Οι μέχρι πρότινος εργαζόμενοι της ΕΡΤ ξέσπασαν σε κλάματα, αγκάλιαζαν συναδέλφους τους, ενώ κάποιοι πήγαν στα πρώην γραφεία τους με τα παιδιά τους.

image

Στο μεταξύ, με νέα ανακοίνωση η ΠΟΣΠΕΡΤ ασκεί δριμύτατη κριτική στην επιλογή του Λ.Ταγματάρχη για το ΔΣ της ΕΡΤ: «Η ανησυχία μας γίνεται εντονότερη, λόγω των υπερεξουσιών που ο νόμος εκχωρεί στο Διευθύνοντα Σύμβουλο και του διορισμού του κ. Ταγματάρχη, γνωστού για τις θέσεις του, τη λειτουργία του και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του από την προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ.

» Γνωρίζουμε τις θέσεις του και τις προσπάθειες του για τη χωρίς όριο συρρίκνωση της ΕΡΤ τόσο σε θέσεις εργασίας όσο και σε παραγόμενο έργο καθώς και για της εργασιακές σχέσεις γαλέρας που επιθυμεί.

image

» Τότε και τώρα ο Ταγματάρχης είναι ο ίδιος, γεννάται όμως το ερώτημα ποιές είναι οι κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας.

image

» Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος ΔΣ Δ.Τσακνής –αν και ο θεσμικός του ρόλος, χωρίς ασάφειες– είναι υποβαθμισμένος να συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης και αλληλέγγυος του αγώνα μας, αυτού του μοναδικού, ανένδοτου, απαράμιλλου, αξιοπρεπή αγώνα για τους θεσμούς, την ισονομία, τη δικαιοσύνη, το τέλος των μνημονίων και των νόμων που τα στηρίζουν, αλλά και για τη δημόσια ΕΡΤ στο σύνολό της και να παραμείνει στο "συνένοχο στο φόνο δεν θα μ’ έχετε" που τραγουδήσαμε όλοι μαζί του στο Ραδιομέγαρο και είναι ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα μας».

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ