- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο τριών υπαλλήλων της τράπεζας «Μαρφίν», στην οδό Σταδίου, στις 5 Μαΐου 2010, μετά από μη εξιχνιασμένο εμπρησμό, που έγινε στο περιθώριο τεράστιας αντιμνημονιακής διαδήλωσης.
Λεπτομερέστερα, τη ζωή τους έχασαν η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να φύγουν έγκαιρα από το νεοκλασικό κτίριο.
Είχε προηγηθεί, στις 23 Απριλίου, η ανακοίνωση τού τότε πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είχε αναγγείλει από το Καστελόριζο την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης. Ακολούθησε η διαδήλωση, και στη διάρκεια της πορείας άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος και έριξαν στο εσωτερικό μολότοφ, βάζοντας φωτιά στο κτίριο. Τρεις εργαζόμενοι δεν τα κατάφεραν να ξεφύγουν και πέθαναν από ασφυξία, μεταξύ άλλων γιατί και μερίδα διαδηλωτών εμπόδιζε την Πυροσβεστική να επέμβει.
Το κτίριο παραμένει από τότε μισοκαμμένο κουφάρι, δίπλα στο ανάλογο κουφάρι του «Αττικόν», ο εμπρησμός του οποίου έγινε αργότερα, σε άλλη αντιμνημονιακή διαδήλωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ - Οι απαντήσεις της ΟΕΦΕ
Όπως είχε υποστηρίξει, τα χρήματα στους λογαριασμούς του προέρχονταν αποκλειστικά από τη νόμιμη αγροτική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε ποιες περιοχές αναμένονται τοπικές μπόρες
Πότε θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή
Το χρονικό του συμβάντος
Η σπάνια φωτογραφία με τους γονείς του για τα γενέθλιά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο σημείο μεταβαίνουν κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ)
Επιμένει ότι βρισκόταν σε άμυνα παρά τις 45 μαχαιριές
Στους επτά οι νεκροί μέσα σε λίγες εβδομάδες
Καθοριστικός ο ρόλος τους στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.