- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο τριών υπαλλήλων της τράπεζας «Μαρφίν», στην οδό Σταδίου, στις 5 Μαΐου 2010, μετά από μη εξιχνιασμένο εμπρησμό, που έγινε στο περιθώριο τεράστιας αντιμνημονιακής διαδήλωσης.
Λεπτομερέστερα, τη ζωή τους έχασαν η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να φύγουν έγκαιρα από το νεοκλασικό κτίριο.
Είχε προηγηθεί, στις 23 Απριλίου, η ανακοίνωση τού τότε πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είχε αναγγείλει από το Καστελόριζο την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης. Ακολούθησε η διαδήλωση, και στη διάρκεια της πορείας άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος και έριξαν στο εσωτερικό μολότοφ, βάζοντας φωτιά στο κτίριο. Τρεις εργαζόμενοι δεν τα κατάφεραν να ξεφύγουν και πέθαναν από ασφυξία, μεταξύ άλλων γιατί και μερίδα διαδηλωτών εμπόδιζε την Πυροσβεστική να επέμβει.
Το κτίριο παραμένει από τότε μισοκαμμένο κουφάρι, δίπλα στο ανάλογο κουφάρι του «Αττικόν», ο εμπρησμός του οποίου έγινε αργότερα, σε άλλη αντιμνημονιακή διαδήλωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σηκώθηκαν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
Μετά από διακοπή ρεύματος
«Παρά τις δυσκολίες, τα κατάφερα»
Έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η τραγωδία του Ματιού και το στοίχημα για ένα κράτος που προλαμβάνει
Ο Θεοφάνης και η σύζυγός του Διανελία θα καθίσουν μαζί στα φοιτητικά έδρανα
Οι βάσεις με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση
Η σπουδαία δισκογραφική πορεία του
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»
Πώς διαμορφώθηκαν φέτος οι Βάσεις
Είχε πάει για μπάνιο στην παραλία
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πάνω από 9.700 τα κενά στα πανεπιστήμια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.