Ελλαδα

Πέντε χρόνια από τους φόνους στη «Μαρφίν»

Ανεξιχνίαστο έγκλημα, μισοκαμμένο κουφάρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96042-192682.jpg

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο τριών υπαλλήλων της τράπεζας «Μαρφίν», στην οδό Σταδίου, στις 5 Μαΐου 2010, μετά από μη εξιχνιασμένο εμπρησμό, που έγινε στο περιθώριο τεράστιας αντιμνημονιακής διαδήλωσης.

Λεπτομερέστερα, τη ζωή τους έχασαν η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να φύγουν έγκαιρα από το νεοκλασικό κτίριο.

Είχε προηγηθεί, στις 23 Απριλίου, η ανακοίνωση τού τότε πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είχε αναγγείλει από το Καστελόριζο την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης. Ακολούθησε η διαδήλωση, και στη διάρκεια της πορείας άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος και έριξαν στο εσωτερικό μολότοφ, βάζοντας φωτιά στο κτίριο. Τρεις εργαζόμενοι δεν τα κατάφεραν να ξεφύγουν και πέθαναν από ασφυξία, μεταξύ άλλων γιατί και μερίδα διαδηλωτών εμπόδιζε την Πυροσβεστική να επέμβει.

Το κτίριο παραμένει από τότε μισοκαμμένο κουφάρι, δίπλα στο ανάλογο κουφάρι του «Αττικόν», ο εμπρησμός του οποίου έγινε αργότερα, σε άλλη αντιμνημονιακή διαδήλωση.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ