- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν τα ταξί από την Τρίτη
ΣΑΤΑ και Λυμπερόπουλος καταγγέλλουν απαξίωση του κλάδου και αυξημένο κόστος από τα ηλεκτρικά ταξί
Οι οδηγοί ταξί ξεκινούν 48ωρες απεργίες, με αιχμές για κόστος, ηλεκτρικά οχήματα και κυβερνητική πολιτική
Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι οδηγοί ταξί της Αττικής από την Τρίτη 13 Ιανουαρίου. Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλώντας στο ΕΡΤnews.
Όπως ανέφερε, η κινητοποίηση αποτελεί απάντηση σε «συσσωρευμένα και προαναγγελθέντα προβλήματα» και σε μια διαχρονική, όπως είπε, απαξίωση του κλάδου των ταξί. Υποστήριξε ότι από το 2019 είχε προειδοποιήσει πως η ασκούμενη πολιτική θα οδηγούσε σε υποβάθμιση της δημόσιας μεταφοράς με ταξί προς όφελος μεγάλων ιδιωτικών και εταιρικών σχημάτων.
«Οικονομικό αδιέξοδο» για τους επαγγελματίες ταξί
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι σήμερα πολλοί επαγγελματίες οδηγοί αισθάνονται πως οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο. Όπως τόνισε, το θεσμικό και οικονομικό περιβάλλον καθιστά ολοένα και δυσκολότερη τη βιωσιμότητα του επαγγέλματος, παρά τον ρόλο των ταξί ως τμήμα της δημόσιας μεταφοράς.
Ενστάσεις για τα ηλεκτρικά ταξί και πανελλαδική προοπτική
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μετάβαση στα ηλεκτρικά ταξί. Ο κ. Λυμπερόπουλος αμφισβήτησε τα επιχειρήματα περί χαμηλότερου λειτουργικού κόστους, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας επιβαρύνει το κόστος ανά χιλιόμετρο. Παράλληλα, έθεσε ζητήματα ασφάλισης και υψηλού κόστους αντικατάστασης μπαταριών.
Επικαλέστηκε, επίσης, ευρωπαϊκές εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι σε αρκετές χώρες η υποχρεωτική μετάβαση σε οχήματα μηδενικών εκπομπών μετατίθεται χρονικά λόγω ελλείψεων σε υποδομές, κάτι που – όπως είπε – θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη και στην Ελλάδα.
Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν την Τρίτη 13 Ιανουαρίου και θα είναι επαναλαμβανόμενες 48ωρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται συνεδρίαση και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, γεγονός που ενδέχεται να προσδώσει πανελλαδικό χαρακτήρα στις απεργίες. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι οι οδηγοί δεν κινητοποιούνται για συντεχνιακά αιτήματα, αλλά για τη διατήρηση της εργασίας τους και της κοινωνικής τους προσφοράς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.