- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελεύθερος ο τηλεφωνητής της Αστυνομίας που είχε πει στην Κυριακή Γρίβα πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί»
Τι υποστήριξε
Ελεύθερος ο τηλεφωνητής της Αστυνομίας που είχε πει στην Κυριακή Γρίβα πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί» - Τι υποστήριξε
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία των απολογιών για τους αστυνομικούς που υπηρετούσαν σε κομβικές θέσεις το βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, με το ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στις ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν από τη διαχείριση των κλήσεων και την αντίδραση των αρχών.
Νωρίς το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η απολογία του τηλεφωνητή που είπε τη φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί», η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Ο δικηγόρος του, Χρήστος Καραμανλής, υποστήριξε πως η επίμαχη φράση δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο και χαρακτήρισε άστοχο το σχόλιο, επιμένοντας ότι ο εντολέας του ενήργησε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να απολογηθεί και ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος, ο οποίος βρισκόταν στο κουβούκλιο την ώρα που σημειώθηκε η δολοφονία, ενώ υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα είχε καταθέσει η αστυνομικός υπηρεσίας του μοιραίου βραδιού και αφέθηκε επίσης ελεύθερη υπό όρους.
Η υπόθεση, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις δικαστικές αρχές να εξετάζουν εξονυχιστικά τον ρόλο κάθε εμπλεκόμενου και τις ενέργειες που έγιναν –ή δεν έγιναν– τις κρίσιμες στιγμές πριν από το τραγικό συμβάν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοιχτή ημερίδα του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας του Δήμου Αθηναίων στις 20 Μαΐου στο Σεράφειο
Επισκέψεις σε Αθήνα και Χανιά
Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο μετεωρολόγος
Πόσο θα είναι σε ισχύ
Mεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς γίνεται η αίτηση
Τι ισχύει σε Δημόσιο, ποια σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά
Ποια μέτρα εξετάζονται
«Έχω βαρεθεί να διαβάζω δημοσιεύματα περί υποχωρητικότητας» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σε βάρος του εκκρεμούσαν οκτώ καταδικαστικές αποφάσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιες περιοχές θα επηρεααστούν
Η διαδικασία, το κόστος και τα μυστικά για γρήγορο ραντεβού
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα ήταν προτιμότερο να το ξεκινούσε αμέσως μετά τις εκλογές του 2023 παρά τη δεδομένη στιγμή» σημείωσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.