- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δίκη για τα Τέμπη: Ο σταθμάρχης Λάρισας ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα
Συμπληρωματική απολογία από 7 αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες
Κατηγορητήριο 1.267 σελίδων θα επιδοθεί σε συνολικά 36 κατηγορούμενους για τα Τέμπη
Ο 60χρονος σταθμάρχης της Λάρισας που είχε βάρδια το βράδυ του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη είναι ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη της 23ης Μαρτίου 2026.
Το επόμενο διάστημα θα αποσταλεί και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ενώ για τους δύο Ιταλούς κατηγορούμενους για την υπόθεση των Τεμπών απαιτείται πρώτα η μετάφραση του φακέλου προκειμένου να τους επιδοθεί.
Σύμφωνα με το eleftheria.gr, κατηγορητήριο 1.267 σελίδων θα επιδοθεί σε συνολικά 36 κατηγορούμενους, όπως και σε άλλους 230 γονείς και συγγενείς θυμάτων που δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ 122 ακόμη μάρτυρες που κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο Εφέτης Ανακριτής θα λάβουν κλήση έως το τέλος του έτους.
Η Αρεοπαγίτης Ανακρίτρια, Φωτεινή Μηλιώνη, κάλεσε στις 20 Νοεμβρίου σε συμπληρωματική απολογία τους 7 αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος (από κοινού και δια παραλείψεως» για τη διαμόρφωση του χώρου («μπάζωμα» – «ξεμπάζωμα») της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Οι επτά (πρώην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, πρώην συντονιστής ΠΣ, πρώην αστυνομικός διευθυντής Λάρισας και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΥ Λάρισας) κλήθηκαν σε συμπληρωματική απολογία από την Ανακρίτρια του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο της διερεύνησης των ευθυνών του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Χρ. Τριαντόπουλου. Υπενθυμίζεται πως για τους 7 έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για παράβαση καθήκοντος από τον Εφέτη Ανακριτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε αναλυτικά το ωράριο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Στο σημείο υπάρχει η επιγραφή, «Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή»
«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης
Αναστάτωση στο Άγιο Όρος - Εξετάζονται οι μονές για ζημιές
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Μια οβίδα βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Aφιερωμένο στην εθνική μας επέτειο
Παρά το κρύο άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες
Ο καιρός μέχρι τις αρχές Απριλίου
Ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.