- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανατροπή λέμβου νότια της Γαύδου: Τρεις νεκροί, 56 διασωθέντες μέχρι στιγμής
Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν άνεμοι 6-7 μποφόρ
Ανατροπή λέμβου νότια της Γαύδου – τρεις νεκροί, 56 διασωθέντες
Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή περίπου 15 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου, μετά την ανατροπή λέμβου που μετέφερε αλλοδαπούς.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τρεις σοροί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς αγνοουμένους. Στην επιχείρηση κοντά στη Γαύδο συμμετέχουν δύο παραπλέοντα πλοία, δύο περιπολικά του Λιμενικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.
Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν άνεμοι 6-7 μποφόρ, που δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις.
Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 56 άτομα, τα οποία περισυνελέγησαν από πλοίο της δύναμης Frontex. Οι διασωθέντες μεταφέρονται σε ασφαλές λιμάνι, ενώ όσοι εμφανίζουν συμπτώματα υποθερμίας θα διακομιστούν σε νοσοκομείο.
Υλικό που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ δείχνει τη λέμβο λίγο πριν ανατραπεί, με τους επιβαίνοντες να καλούν σε βοήθεια καθώς το σκάφος ταλαντευόταν από τον κυματισμό. Οι έρευνες συνεχίζονται με κάθε διαθέσιμο μέσο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε αναλυτικά το ωράριο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Στο σημείο υπάρχει η επιγραφή, «Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή»
«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης
Αναστάτωση στο Άγιο Όρος - Εξετάζονται οι μονές για ζημιές
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Μια οβίδα βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Aφιερωμένο στην εθνική μας επέτειο
Παρά το κρύο άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες
Ο καιρός μέχρι τις αρχές Απριλίου
Ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.