- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόστιμο 300 ευρώ σε άστεγο για «παράνομη κατασκήνωση» στα Νεώρια Ηρακλείου
Τι είπε για τα αδέσποτα ζώα
Πρόστιμο 300 ευρώ σε άστεγο για «παράνομη κατασκήνωση» στα Νεώρια Ηρακλείου
Ένα περιστατικό που προκαλεί συζητήσεις για την κοινωνική πολιτική στο Ηράκλειο κατέγραψε το Cretalive, με την Τουριστική Αστυνομία να επιβάλλει πρόστιμο 300 ευρώ σε άστεγο συμπολίτη, κατηγορώντας τον για «παράνομη κατασκήνωση».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές στο Ηράκλειο προχώρησαν και σε κατάσχεση αντικειμένων, αφήνοντας στον άνδρα μόνο έναν σάκο με βασικά είδη. Ο άστεγος, που στο ρεπορτάζ αναφέρεται ως «Στέλιος», δήλωσε ότι δεν ανησυχεί τόσο για τον εαυτό του όσο για τα αδέσποτα ζώα που φρόντιζε. «Ό,τι μου πήραν είχε σχέση με αυτά», τόνισε στο Cretalive, εξηγώντας ότι θα περάσει τη νύχτα στα σκαλοπάτια δίπλα στην περιοχή, με τον φόβο της βροχής.
Ο ίδιος σημείωσε ότι του δόθηκε η δυνατότητα να παραλάβει τα κατασχεθέντα, αλλά με τον κίνδυνο νέων προστίμων στο μέλλον. Παράλληλα, αμφισβήτησε ισχυρισμούς ότι του έχει προταθεί στέγη και εργασία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην πράξη. «Έχω περάσει σοβαρά προβλήματα υγείας, με βοήθησαν μόνο γείτονες», πρόσθεσε.
Ένα ακόμη ζήτημα που ανέδειξε ο «Στέλιος» είναι η φροντίδα των ζώων. Αν και τα έχει εμβολιάσει και φροντίσει, δεν φέρουν μικροτσίπ, καθώς είναι αδέσποτα. Όπως αναφέρει το Cretalive, του ζητήθηκε να αποδείξει το αντίθετο.
Αναφερόμενος σε κοινωνικά προγράμματα στήριξης, υποστήριξε ότι οι υπηρεσίες του μίλησαν για δομές διάρκειας δύο μηνών, οι οποίες όμως απαιτούν να είναι δημότης Ηρακλείου για τουλάχιστον τρία χρόνια – προϋπόθεση που δενπληροί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.