- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Κίρκη, το αρκουδάκι που τραυματίστηκε σε τροχαίο, αναρρώνει και επιστρέφει στο φυσικό της περιβάλλον
Τι αναφέρει ο Αρκτούρος
Η Κίρκη, το αρκουδάκι που τραυματίστηκε σε τροχαίο, αναρρώνει και επιστρέφει στο φυσικό της περιβάλλον - Τι αναφέρει ο Αρκτούρος
Η Κίρκη, το νεαρό αρκουδάκι που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο στην Καστοριά στις 9 Αυγούστου, έχει πλέον ξεπεράσει τον κίνδυνο και βρίσκεται σε πλήρη ανάρρωση.
Όπως ανακοίνωσε ο «Αρκτούρος», οι εβδομάδες φροντίδας και αποκατάστασης έφεραν αποτέλεσμα, με το ζώο να δείχνει σημάδια δύναμης και ζωντάνιας, αφήνοντας πίσω του τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν το ατύχημα. Η όρεξή της για φαγητό έχει επιστρέψει, ενώ ο έντονος και άγριος χαρακτήρας της επιβεβαιώνει ότι η νεαρή αρκούδα έχει ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις της.
Το επόμενο βήμα για την Κίρκη είναι η μεταφορά της, μέσα στις επόμενες ημέρες, σε έναν εκτεταμένο περιφραγμένο χώρο δάσους, όπου θα μπορεί να ζήσει σε συνθήκες παρόμοιες με το φυσικό της περιβάλλον. Εκεί θα συνεχίσει την προσαρμογή της ώσπου να φτάσει η στιγμή της οριστικής απελευθέρωσής της στη φύση. Η πορεία της Κίρκης αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της σημασίας που έχει η συστηματική περίθαλψη άγριων ζώων και η συμβολή οργανώσεων όπως ο «Αρκτούρος» στη διάσωση και επανένταξή τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε αναλυτικά το ωράριο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Στο σημείο υπάρχει η επιγραφή, «Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή»
«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης
Αναστάτωση στο Άγιο Όρος - Εξετάζονται οι μονές για ζημιές
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Μια οβίδα βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Aφιερωμένο στην εθνική μας επέτειο
Παρά το κρύο άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες
Ο καιρός μέχρι τις αρχές Απριλίου
Ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.