- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με τι καιρό μπαίνει ο Σεπτέμβριος - Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία την πρώτη εβδομάδα
«Του χρόνου πάλι τα 40άρια»
Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τον καιρό των επόμενων ημερών
Ο Αύγουστος μπορεί να μας αποχαιρετά με άστατο καιρό, όμως, ο Σεπτέμβριος φαίνεται ότι θα μπει αύριο Δευτέρα με ζέστη.
Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφυλλίας, σε πρόγνωσή του για τον καιρό των πρώτων ημερών του Σεπτεμβρίου, σημειώνει: «Ζεστή και σχετικά άνομβρη θα είναι η πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη. Σε συνδυασμό και με την πιο ζεστή Θάλασσα αυτή την εποχή, ο καιρός θα είναι ιδανικός για τα τελευταία μπάνια. Ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί 4-6 βαθμούς πάνω από τα κλιματικά δεδομένα της χώρας».
«Η Τετάρτη 3/9/25 θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας με τον υδράργυρο να φλερτάρει με τους 38 βαθμούς στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία και τους 36-37 στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία. Στην Αττική με τους 35-36 βαθμούς και τους 32-33 στη Θεσσαλονίκη», αναφέρει σε ανάρτησή του μετεωρολόγος.
"Με ζέστη μπαίνει ο Σεπτέμβρης...Του χρόνου πάλι τα σαραντάρια!" Καλημέρα! ☀️Ζεστή και σχετικά άνομβρη θα είναι η πρώτη...
Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Sunday, August 31, 2025
Ο καιρός σήμερα, τελευταία ημέρα του Αυγούστου
Βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με βαθμιαία βελτίωση σε όλες τις περιοχές. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και σε τοπικό επίπεδο 6 μποφόρ. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 31 Αυγούστου σε πολλές περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση. Ωστόσο από τις πρωινές ώρες ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, με υποχώρηση το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 30-32, στην Κεντρική Ελλάδα από 21 έως 34-36 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 32-34 και τοπικά στα ανατολικά έως 35-36 βαθμούς, στα Επτάνησα από 17 έως 28-29, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 28-30 βαθμούς, ενώ τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33-34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Δυτικό ρεύμα με εντάσεις 5-6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό Κόλπο.
Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικότερα τμήματα του νομού 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34-35 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται να είναι έντονες και να συνοδευτούν τοπικά από χαλαζόπτωση. Τις απογευματινές ωστόσο ώρες οι καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 18.000 αλκοτέστ
Η αφιέρωση στη γυναίκα-σύμβολο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτικά τι θα ισχύσει σήμερα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η κατάσταση της υγείας τους
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά όπου θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 23 τοπικά 24 βαθμούς Κελσίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.