Ελλαδα

Νέος μάρτυρας-κλειδί για το «Σχέδιο-Πυθία»

Έχει να καταθέσει νέα στοιχεία για τη δολοφονία Γκιόλια

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
91780-184887.jpg

Νέους μάρτυρες φαίνεται πως πρόκειται να καλέσει για κατάθεση ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας σχετικά με την υπόθεση διερεύνησης του «Σχεδίου Πυθία», το οποίο αφορά την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Πέτρο Μολυβιάτη και Γιάννη Βαληνάκη, ενώ δεν αποκλείεται να καλέσει και τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Οι κλήσεις αυτές συνδέονται με τους ισχυρισμούς ενός νέου μάρτυρα – κλειδί, ο οποίος είναι ποινικός κρατούμενος και έχει ήδη καταθέσει μία φορά στον κ Φούκα. Ο ίδιος ωστόσο, έστειλε την περασμένη εβδομάδα υπόμνημα στον ανακριτή με το οποίο καταγγέλλει ότι τα πρόσωπα που τον στρατολόγησαν στην ομάδα παρακολούθηση του κ. Καραμανλή έχουν σχέση με μέλη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», η οποία ανέλαβε με προκήρυξη την ευθύνη για τη δολοφονία δημοσιογράφου.

Το συγκεκριμένο άτομο ισχυρίζεται πως γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και για το Σχέδιο Πυθία και τις παρακολουθήσεις του κ. Καραμανλή την περίοδο 2007 - 2009, αλλά και για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010. Ο ίδιος έχει καταδικαστεί για φόνο, τον οποίο όμως αρνείται ότι διέπραξε.

Στις 27 Μαρτίου έχει κληθεί για να δώσει διευκρινίσεις ο μάρτυρας-κλειδί, σχετικά με όσα καταγγέλλει και κυρίως για να προσκομίσει τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι διαθέτει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY