- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Καλοκαίρι 2025: Ο δεύτερος πιο θερμός Ιούνιος από το 2010 - Ποιες περιοχές βρέθηκαν στο «κόκκινο»
24 από τις 30 ημέρες του μήνα παρουσίασαν θερμοκρασίες στην Αθήνα πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα
Καλοκαίρι 2025: Ο δεύτερος πιο θερμός Ιούνιος από το 2010 - Ποιες περιοχές βρέθηκαν στο «κόκκινο»
Καθώς το καλοκαίρι σιγά σιγά προχωράει, ο υδράργυρος ανεβαίνει συνεχώς, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ο Ιούνιος ανήκει πλέον στο παρελθόν, όμως ο μήνας που πέρασε αφήνει πίσω του ένα νέο αρνητικό ρεκόρ θερμοκρασιών. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε το Meteo/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Ιούνιος του 2025 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στη χώρα μας από το 2010.
Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι τον Ιούνιο του 2025, η μέση μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Σε όλη τη χώρα, εκτός από τα Νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο Ιούνιος του 2025 ήταν ο δεύτερος θερμότερος από το 2010 μετά τον περσινό, όπου παραμένει με διαφορά ο θερμότερος Ιούνιος στα χρονικά των καταγραφών.
Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις σημειώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, με θερμοκρασίες 2-3 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα.
Στην Αθήνα, η μέση μηνιαία απόκλιση της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν +2,1 βαθμοί Κελσίου, ενώ 24 από τις 30 ημέρες του μήνα παρουσίασαν θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Στη Θεσσαλονίκη, 22 ημέρες ξεπέρασαν τη μέση θερμοκρασία της περιόδου 2010-2019, με τη μέση μέγιστη θερμοκρασία του Ιουνίου να είναι 1,6 βαθμό Κελσίου υψηλότερη από τα συνηθισμένα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.