Ελλαδα

«Ο Βαγγέλης ζούσε μόνος του το Γολγοθά των βασανιστηρίων»

Ευθύνες στον πρώην διευθυντή της σχολής επιρρίπτει ο θείος του Γιακουμάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
91055-183506.jpg

Ευθύνες στον πρώην διευθυντή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων επιρρίπτει ο θείος του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη από την Κρήτη για τον άδικο χαμό του παιδιού. «Ο διευθυντής ήξερε για τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης, θα έπρεπε να έχει κάνει κάτι» είπε ο κ. Μάριος Μυρωνάκης μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega. Το τέλος του θρίλερ της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή δόθηκε τελικά χθες, Κυριακή, με τον εντοπισμό της σορού του σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τη Σχολή.

Και ενώ το ιατροδικαστικό πόρισμα αναμένεται να δώσει απάντηση αν ο θάνατος του 20χρονου προήλθε από εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία, ο θείος του φοιτητή είπε πως γνωρίζοντας τον ανιψιό του δεν πιστεύει ότι θα έφτανε στο σημείο της αυτοκτονίας.

«Ο Βαγγέλης ήταν ήπιων τόνων. Κρατούσε μέσα του ό,τι περνούσε και προτιμούσε να μην μπλέκεται σε καβγάδες. Ζούσε μόνος του τον Γολγοθά των βασανιστηρίων των συμφοιτητών του. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν χαζός. Απλά έτσι ήταν ο χαρακτήρας του. Μιλούσε με τη μητέρα του μέρα παρά μέρα αλλά δεν έλεγε για όλα αυτά που του κάνουν», είπε ο θείος του άτυχου Βαγγέλη, ενώ περιέγραψε και ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν δέσει τον λαιμό του παιδιού με μία πετσέτα και τον έσερναν. «Θα μπορούσαν να τον πνίξουν» είπε ο κ. Μυρωνάκης.

Όσο για τις συνθήκες στη Σχολή, ο θείος του 20χρονου φοιτητή είπε πως τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά ούτε από άποψη οργάνωσης αλλά ούτε και άποψη των ατόμων που σπουδάζουν σε αυτή. «Η αστυνομία θα ξεκινήσει προσαγωγές και ανακρίσεις. Το παιδί πρέπει να δικαιωθεί» είπε ο κ. Μυλωνάκης.

«Μέχρι χθες πιστεύαμε ότι ο Βαγγέλης ζούσε. Ότι είχε φύγει» συμπλήρωσε ο θείος του φοιτητή, ο οποίος αναφερόμενος στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα του ανιψιού του είπε πως ναι μεν ήταν δύσβατο, αλλά αν είχαν περάσει από εκεί θα το είχαν βρει το παιδί. «Σίγουρα θα τον είχαν δει» τόνισε.

Την ίδια στιγμή, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σαρώνει την περιοχή που βρέθηκε η σορός για τον εντοπισμό τυχόν αντικειμένων, δειγμάτων αίματος και DNA.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ