- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάτι: Πού πήγαν τα 30 εκατ. ευρώ των πυρόπληκτων;
Ο Βασίλης Καπερνάρος ζητά έρευνα για τη διαχείριση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν για τους πληγέντες
Ο Βασίλης Καπερνάρος ζητά διερεύνηση για 30 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν για τους πυρόπληκτους στο Μάτι - Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τα κονδύλια
Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της διαχείρισης των περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ που συγκεντρώθηκαν ως βοήθεια για τους πυρόπληκτους της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018.
Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επανέφερε το ζήτημα στο προσκήνιο, εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για την αδιαφάνεια που –όπως καταγγέλλει– περιβάλλει τη διαχείριση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν για τους πυρόπληκτους στο Μάτι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κονδύλια προέρχονταν από Έλληνες του εξωτερικού, ιδιώτες και επιχειρήσεις, με σκοπό την άμεση στήριξη των πληγέντων. Παρά τις προθέσεις των δωρητών, ο κ. Καπερνάρος ανέφερε πως κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πού κατέληξαν αυτά τα χρήματα και πώς αξιοποιήθηκαν.
Όπως τόνισε, η διαχείριση των δωρεών είχε ανατεθεί σε ένα ειδικό προεδρείο της Βουλής, το οποίο συστάθηκε λίγο μετά την τραγωδία. Ωστόσο, έκτοτε δεν έχει υπάρξει επίσημος απολογισμός ούτε δημοσιοποίηση στοιχείων για τη διάθεση των κονδυλίων.
«Δεν ξέρουμε πού πήγαν τα λεφτά, ποιος τα κατεύθυνε και με ποια διαδικασία. Είναι ζήτημα διαφάνειας και δικαιοσύνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καπερνάρος.
Η επανεξέταση της υπόθεσης αναμένεται να φέρει νέα ερωτήματα στο φως, την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να ζητούν δικαίωση και ουσιαστική στήριξη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.