Πότε θα ολοκληρωθεί η Γραμμή 4 του Μετρό - Το χρονοδιάγραμμα των έργων
Στη φάση των αρχαιολογικών ανασκαφών 3 σταθμοί
Γραμμή 4 Μετρό: Σε τι φάση βρίσκονται τα έργα - Πότε ολοκληρώνεται το έργο
Προχωρούν τα έργα για τη Γραμμή 4 του Μετρό. Έως το τέλος του μήνα ο μετροπόντικας «Νίκη», που ξεκίνησε την διαδρομή του από το Φρέαρ ΤΒΜ Άλσος Βείκου, αναμένεται να φτάσει στον σταθμό Γαλάτσι από όπου, αφού πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, αναμένεται να συνεχίσει την πορεία του προς τον Σταθμό Ελικώνος, όπου προβλέπεται να φτάσει μέσα στο καλοκαίρι.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στους πιο κεντρικούς σταθμούς του Μετρό, δηλαδή την Κυψέλη, τα Δικαστήρια, μετά στον σταθμό Αλεξάνδρας και στους 3 σημαντικούς σταθμούς Εξάρχεια, Ακαδημίας και Κολωνάκι. Η πορεία του προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2026 βγαίνοντας από το ειδικό φρέαρ που υπάρχει στην περιοχή του σταθμού Ευαγγελισμός.
Το δεύτερο ΤΒΜ «Αθηνά» το οποίο ξεκίνησε τη διαδρομή του από το Φρέαρ ΤΒΜ Κατεχάκη, βρίσκεται στη μέση της διαδρομής μεταξύ των σταθμών Ιλίσια και Πανεπιστημιούπολη, όπου αναμένεται να φτάσει εντός του καλοκαιριού. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στους σταθμούς Καισαριανή και Ευαγγελισμός, με την πορεία του να ολοκληρώνεται έως το τέλος του 2025 ή τις αρχές του 2026, βγαίνοντας από το ειδικό φρέαρ που υπάρχει στην περιοχή του σταθμού Ευαγγελισμός. Για οικονομία χρόνου οι μετροπόντικες διέρχονται από τους μελλοντικούς σταθμούς χωρίς αυτοί να έχουν διανοιχθεί και το ίδιο προβλέπεται για τους επόμενους.
Γραμμή 4 Μετρό: Στη φάση των αρχαιολογικών ανασκαφών 3 σταθμοί
Στους σταθμούς Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου και Γουδή βρισκόμαστε στη φάση των αρχαιολογικών ανασκαφών.
Στους 10 από τους 15 σταθμούς (Άλσος Βεϊκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Ακαδημία, Κολωνάκι, Καισαριανή, Ιλίσια) βρισκόμαστε στη φάση όπου τα έργα κατασκευής των σταθμών είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά, εκτός και εάν προκύψουν απρόβλεπτες κατασκευαστικές δυσκολίες, η ολοκλήρωση των έργων βάσει της συμβατικής υποχρέωσης ορίζεται στα τέλη του 2029.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Yποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πάνο Ρούτσι
Συνομίλησε με πολίτες, αλλά δεν απευθύνθηκε στο πλήθος
Τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και διάνοιξη του μεγάλου παρακαμπτήριου άξονα της Αθήνας
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη
Αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι πρώτοι και οι τελευταίοι συρμοί σε μετρό και τραμ
Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τις αρκούδες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας
Eξέχουσα και επιδραστική προσωπικότητα που υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο με σπάνιο ήθος και απαράμιλλο σθένος
Συγκλονιστική ομιλία στα αποκαλυπτήρια μνημείου -Δεν είμαστε λαθρέμποροι, απαντά
Νυχτερινή εισβολή σε εκκλησία νεκροταφείου, με εργαλεία ανασκαφής και ανιχνευτή μετάλλων
Νεφώσεις, τοπικές βροχές και βοριάδες έως 7 μποφόρ σε αρκετές περιοχές
Μοιραίο δυστύχημα κατά την αποβίβαση, σοβαρός τραυματισμός και κατάληξη στο Γεννηματάς
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία της δημοσιογράφου στου Παπάγου
Αυτοψία Χαρδαλιά στα έργα που αλλάζουν το ενεργειακό αποτύπωμα της Γκράβας
Ήλιος και άνοδος της θερμοκρασίας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου
Στάσεις εργασίας, κλειστοί σταθμοί και αλλαγές σε όλα τα δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς
Οι επεξηγηματικοί χάρτες του Meteo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.