Καιρός: Κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου και πολλές βροχές από την Κυριακή
Η πρόγνωση Μαρουσάκη για νέα αλλαγή στο σκηνικό του καιρού
Ο καιρός αλλάζει και πάλι από την Κυριακή, μετά από ένα διάστημα με υψηλές θερμοκρασίες
Η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά, οδηγώντας μας σε ένα άκρως καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, όμως, από την Κυριακή αναμένεται νέα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει και πάλι.
«Θα πάμε και 36 (σ.σ. βαθμούς Κελσίου). Θα ανέβει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Να πούμε ότι την Κυριακή θα έχουμε μια απότομη μεταβολή. Δηλαδή από τους 36 βαθμούς, που θα έχουμε και το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, ιδιαίτερα προς την περιοχή της Κρήτης, θα οδηγηθούμε σιγά σιγά σε μια απότομη μεταβολή του καιρού από την Κυριακή το μεσημέρι από τα δυτικά στα ανατολικά, με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου, τις πολλές βροχές και πάμε σε πιο φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες για την άλλη εβδομάδα», ανέφερε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Ο κ. Μαρουσάκης σημείωσε ότι «είναι τα φυσιολογικά σκαμπανεβάσματα της άνοιξης. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, κάποια μακροπρόθεσμα μοντέλα που δίνουν μια εικόνα για πιο ήπιες καταστάσεις το καλοκαίρι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα επίπεδα της ζέστης και ίσως να έχουμε περισσότερες βροχοπτώσεις».
Ο καιρός αύριο Παρασκευή (23.5)
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός αύριο Παρασκευή θα είναι γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Από τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις στα δυτικά και νότια θα πυκνώσουν και στα νησιά του Ιονίου (κυρίως περιοχή Κεφαλονιάς - Ζακύνθου), τη δυτική και κεντρική Στερεά καθώς και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια τμήματα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 26 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 29 με 30 και τοπικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Yποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πάνο Ρούτσι
Συνομίλησε με πολίτες, αλλά δεν απευθύνθηκε στο πλήθος
Τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και διάνοιξη του μεγάλου παρακαμπτήριου άξονα της Αθήνας
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη
Αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι πρώτοι και οι τελευταίοι συρμοί σε μετρό και τραμ
Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τις αρκούδες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας
Eξέχουσα και επιδραστική προσωπικότητα που υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο με σπάνιο ήθος και απαράμιλλο σθένος
Συγκλονιστική ομιλία στα αποκαλυπτήρια μνημείου -Δεν είμαστε λαθρέμποροι, απαντά
Νυχτερινή εισβολή σε εκκλησία νεκροταφείου, με εργαλεία ανασκαφής και ανιχνευτή μετάλλων
Νεφώσεις, τοπικές βροχές και βοριάδες έως 7 μποφόρ σε αρκετές περιοχές
Μοιραίο δυστύχημα κατά την αποβίβαση, σοβαρός τραυματισμός και κατάληξη στο Γεννηματάς
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία της δημοσιογράφου στου Παπάγου
Αυτοψία Χαρδαλιά στα έργα που αλλάζουν το ενεργειακό αποτύπωμα της Γκράβας
Ήλιος και άνοδος της θερμοκρασίας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου
Στάσεις εργασίας, κλειστοί σταθμοί και αλλαγές σε όλα τα δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς
Οι επεξηγηματικοί χάρτες του Meteo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.