- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάνω από 20 εκατ. οι επισκέπτες σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους το 2024
Ρεκόρ εισπράξεων 171,68 εκατ. ευρώ
Έσπασε το φράγμα των 20 εκατ. ο αριθμός των επισκεπτών σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους το 2024
Πάνω 20 εκατ. επισκέπτες καταγράφηκαν το 2024 στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας σύμφωνα με σχετικά συγκεντρωτικά στοιχεία για την περυσινή χρονιά που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Όπως αναφέρει το travel.gr, σε επίπεδο ρεκόρ έφθασαν το 2024 οι εισπράξεις από τις εισόδους επισκεπτών στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς xώρους. Η ανοδική πορεία στις εισπράξεις και στην επισκεψιμότητα οφείλονται σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης το 2024.
Ειδικότερα, κατά την περυσινή χρονιά οι εισπράξεις στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους διαμορφώθηκαν σε 171,68 εκατ. ευρώ. Το 2023 οι εισπράξεις είχαν φτάσει σε 157,95 εκατ. ευρώ και το 2022 τα 121,53 εκατ. ευρώ. Επιμέρους, οι εισπράξεις στους Αρχαιολογικούς χώρους άγγιξαν τα 128 εκατ. ευρώ από 122,2 εκατ. ευρώ ενώ οι εισπράξεις στα Μουσεία έφτασαν σε 43,69 εκατ. ευρώ από 35,71 εκατ. ευρώ.
Μόνο για τον Δεκέμβριο του 2024, οι εισπράξεις έφτασαν σε 3,5 εκατ. ευρώ από 2,87 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2023. Οι εισπράξεις στους Αρχαιολογικούς χώρους έφθασαν σε 2,16 εκατ. ευρώ από σχεδόν 2 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2023 ενώ οι εισπράξεις στα Μουσεία έφτασαν σε 1,34 εκατ. ευρώ από 875.437 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα Μουσεία, το Μουσείο της Ακρόπολης είχε την υψηλότερη επισκεψιμότητα το 2024 με σχεδόν 2 εκατ. επισκέπτες. Σε ό,τι αφορά τους Αρχαιολογικούς χώρους στην κορυφή βρέθηκε ο Αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης Αθηνών με πάνω από 4,5 εκατ. επισκέπτες.
Σε επίπεδο ποσοστιαίων μεταβολών το 2024 παρατηρήθηκε αύξηση, σε σχέση με το 2023, κατά 14,7% στους επισκέπτες των Μουσείων, κατά 2,5% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 22,3% στις αντίστοιχες εισπράξεις. Στους Αρχαιολογικούς χώρους, το 2024 καταγράφηκε αύξηση σε σχέση με το 2023 κατά 4,5% στους επισκέπτες, κατά 4,1% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 4,7% στις αντίστοιχες εισπράξεις.
Εξάλλου, τον Δεκέμβριο του 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, σημειώθηκε μείωση των επισκεπτών μουσείων κατά 3,8%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 12,9% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων κατά 53,3%.
Στους αρχαιολογικούς χώρους, τον Δεκέμβριο του 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, καταγράφηκε μείωση των επισκεπτών κατά 8,2%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 29% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων κατά 8,1%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Γενικά αίθριο σκηνικό - Πού αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής γης
Οι ενστάσεις που έγιναν δεκτές αντιστοιχούν μόλις στο 2,11% του συνόλου
Η νέα ρύθμιση τροποποιεί την κοινή υπουργική απόφαση του 2021
Την είδηση έκανε γνωστή ο ξάδελφός του, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Συναγερμός για phishing
Λίγες μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται μεγάλο αριθμό ερωτημάτων
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.