- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χωρίς ταξί αύριο Μεγάλη Τρίτη η Αθήνα - Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ
Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο Μεγάλη Τρίτη (15.4) η Αττική λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το ΣΑΤΑ. Οι οδηγοί ταξί τραβούν χειρόφρενο από τις 06:00 π.μ. έως τις 06:00 π.μ. το πρωί της Τετάρτης.
Ο πρόεδρος των συνδικαλιστών των ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤΝews, είχε προαναγγείλει την απεργία της Μ. Τρίτης. «Τη Μεγάλη Τρίτη έχουμε προειδοποιητική 24ωρη απεργία και εποχούμενη συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών και την επόμενη εβδομάδα θα έχει κλιμάκωση. Θα πάμε στο υπουργείο Μεταφορών και θα απαιτήσουμε να δούμε τον κ. Κυρανάκη».
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΑΤΑ αναφέρει:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 09:30 π.μ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΣΠ. ΠΑΤΣΗ & ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ
Μετά τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταφορών κ. Κυρανάκη σε ραδιοφωνική εκπομπή με την οποία απέκλεισε τη διέλευση των έμφορτων ταξί από τις λεωφορειολωρίδες, το προεδρείο του ΣΑΤΑ συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.
Σε αυτό αρνήθηκαν να συμμετάσχουν οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Ενωτική Κίνηση Ταξί, Ανεξάρτητη Κίνηση Ραδιοταξί) ενώ ο κ. Δήμος δεν παρέστη λόγω ασθένειας.
Η απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο είναι 24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 15/04/2025.
Το ΣΑΤΑ ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τα οποία δεσμεύτηκε ΔΗΜΟΣΙΑ η κυβέρνηση, μέσω του πρώην υφυπουργού Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου.
Το προεδρείο αδυνατεί να εξηγήσει την στάση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την αφήνει στην κρίση των συναδέλφων μας.
Σε κάθε περίπτωση, το ΣΑΤΑ θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο επικοινωνίας με τον κ. Κυρανάκη, προκειμένου να λυθεί οριστικά και χωρίς «ήξεις – αφίξεις» το θέμα της διέλευσης των έμφορτων Ταξί από τις ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ
Συνάδελφοι ΠΡΟΣΟΧΗ
Εάν δεν επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση των έμφορτων Ταξί μετά την ψήφιση του νέου ΚΟΚ, οι επαγγελματίες του κλάδου μας που θα διαπράττουν την συγκεκριμένη παράβαση θα κινδυνεύουν με πρόστιμο 200 ευρώ, αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα μήνα, συν 5 βαθμούς ποινής στο σύστημα Σ.Ε.Σ.Ο. Η επαλήθευση της παράβασης θα γίνεται με κάμερες που θα τοποθετηθούν στα λεωφορεία. Σημειώνεται δε, ότι αν συμπληρωθούν 25 βαθμοί ποινής σε χρονικό διάστημα δύο ετών, θα κινδυνεύουμε με αφαίρεση της άδειας οδήγησης.
Η απεργία αυτή είναι μονόδρομος για τον κλάδο μας και είναι προειδοποιητική!!!
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ
Ή ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΡΑ
Ή ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠ’ ΕΞΩ
Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.