- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα - Η πρόγνωση Αρναούτογλου - Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα
Το σκηνικό του καιρού σε πολλές περιοχές της Ελλάδας μπορεί να θυμίζει χειμώνα, όμως, όσο οδεύουμε προς το Πάσχα, φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα ανέβει και οι βροχές θα υποχωρήσουν.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός θα αρχίσει να ζεσταίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ ανήμερα του Πάσχα υπάρχει το ενδεχόμενο ο καιρός να γίνει πιο άστατος. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν μπόρες, όμως, η τάση δείχνει ότι η θερμοκρασία θα έχει ανέβει αισθητά, δημιουργώντας ένα σκηνικό κατάλληλο για ψήσιμο στην αυλή.
Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες που έφερε αυτό το κύμα ψύχους, θα διατηρηθούν μέχρι την Πέμπτη. Ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει σταδιακά και να μας οδηγήσει στη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα 2025 με τη 30άρια.
Ο Νίκος Καντερές αναφέρεται στην ψυχρή εισβολή των τελευταίων ημερών, κάνοντας αναφορά στον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας.
«Σε σύγκριση με ψυχρές εισβολές αυτό το μήνα να αναφέρω εκείνη στις 7-8-9 Απριλίου 2023. Τότε έπεσαν πολλά χιόνια στη δυτική Μακεδονία και μάλιστα καταγράφηκαν ελάχιστες θερμοκρασίες στη Φλώρινα -11 και στην Καστοριά -14 βαθμοί. Ακόμη σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και Τρίπολη -4 βαθμοί. Στη Θεσσαλονίκη που χιόνισε ο υδράργυρος κυμάνθηκε από 0 έως 4 βαθμούς και στην Αθήνα με βροχή από 7 έως 12 βαθμούς. Στην τωρινή ψυχρή εισβολή έχουμε βέβαια αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά στις πεδινές ο παγετός είναι περιορισμένος για τις δενδρώδεις καλλιέργειες. Αύριο Τρίτη (8/4) και την Τετάρτη οι βροχές θα είναι λίγες και το κρύο θα παραμείνει, αλλά από Πέμπτη, Παρασκευή και κυρίως Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο, ενώ μαζί με την ηλιοφάνεια δεν θα απουσιάσουν οι αραιές συννεφιές».
«Τη Μεγάλη Εβδομάδα αρχικά ο υδράργυρος θα σημειώσει και άλλη άνοδο, ενώ στη συνέχεια οι γνώριμες συννεφιές των Ημερών αυτών πιθανόν να συνοδευτούν με ασθενείς τοπικές βροχές. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι καλές για την έξοδο στις τοπικές οικογενειακές εστίες», καταλήγει ο κ. Καντερές.
Ούτε πολικές,ούτε σκανδιναβικές αέριες μάζες. Μία τυπική ανοιξιάτικη ψυχρ ή εισβολή είναι η τωρινή,όχι ασυνήθιστη για...
Posted by Καντερές Νίκος - Kanteres Nikos on Monday, April 7, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διετέλεσε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας σε διαδοχικές περιόδους από το 1983 έως το 1989
Διεθνές Συνέδριο από 1–4 Οκτωβρίου 2026
Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες - Σηκώθηκαν οκτώ εναέρια μέσα
Κινητοποιήθηκαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Οι ενδείξεις βελτίωσης και τα συμπεράσματα που στρέφουν το Υπουργείο Παιδείας να επενδύσει στις μεταρρυθμίσεις
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Φέρεται να ξέσπασε μετά από εργασίες καθαρισμού σε οικόπεδο
Η ανάρτηση - πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
H άνοδος των λαϊκών πολυκαταστημάτων, η πτώση, και δυο διαφημιστικά μηνύματα που έγραψαν ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.