- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Αθήνα λόγω μεθυσμένης επιβάτιδας που προκάλεσε πανικό
Γιατι χρειάστηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας


Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Αθήνα λόγω μεθυσμένης επιβάτιδας που προκάλεσε πανικό - Γιατι χρειάστηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας
Αναγκαστική προσγείωση στην Αθήνα και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκανε την Τετάρτη (12.3) αεροσκάφος της Wizz Air που είχε απογειωθεί από τη Βρετανία με τελικό προορισμό την Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, μεθυσμένη επιβάτιδα είχε προκαλέσει πανικό.
Σύμφωνα με την Daily Mail, δύο ώρες μετά την απογείωση της πτήσης W95777 της Wizz Air από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ, η 40χρονη επιβάτιδα του αεροσκάφους άλλαξε θέση με άλλον επιβάτη και στη συνέχεια έγινε επιθετική, βρίζοντας το πλήρωμα καμπίνας όταν της ζητήθηκε να ηρεμήσει. «Ήταν απόλυτο χάος, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» ανέφερε ο Μάικλ Χαντς που βρισκόταν στην ίδια πτήση και πρόσθεσε: «Η γυναίκα είχε πιει αρκετά και ίσως το πλήρωμα δεν έπρεπε να της σερβίρει άλλο αλκοόλ».
Χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.
Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και να ζητά επέμβαση της Αστυνομίας. Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να την ηρεμήσει, η συμπεριφορά της δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα ο πιλότος να προειδοποιήσει ότι αν η επιβάτιδα δεν επέστρεφε στη θέση της εντός δύο λεπτών, η πτήση θα πραγματοποιούσε αναγκαστική προσγείωση. Όπως και έγινε. Αστυνομικοί μπήκαν στο αεροσκάφος και απομάκρυναν τη γυναίκα.
Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Daily Mail, δείχνει δύο αστυνομικούς να κατευθύνονται προς τη γυναίκα, η οποία φορά μαύρη μπλούζα με κουκούλα, ενώ οι συνεπιβάτες καταγράφουν το περιστατικό με τα κινητά τους τηλέφωνα. Μετά την απομάκρυνσή της, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ευχαρίστησε τους επιβάτες για την υπομονή τους, διαβεβαιώνοντας ότι θα προσπαθούσαν να φτάσουν στον προορισμό τους το συντομότερο δυνατό.
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Σε ανακοίνωσή της η Wizz Air αναφέρει: «Η αδικαιολόγητη αυτή συμπεριφορά ανάγκασε την πτήση να εκτραπεί στην Αθήνα, προκαλώντας περαιτέρω καθυστερήσεις στην πτήση επιστροφής λόγω περιορισμών στο ωράριο του πληρώματος». Η Wizz Air έκανε γνωστό ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της επιβάτιδας, επισημαίνοντας ότι είναι «εντελώς απαράδεκτο επιβάτες που εργάζονται σκληρά για να απολαύσουν ένα ταξίδι, να επηρεάζονται αρνητικά από την ανάρμοστη συμπεριφορά ενός ατόμου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προτεραιότητα η εκτίμηση κινδύνου στα κατοικημένα σπίτια
Aναμένεται βελτίωση από Τετάρτη
Επιβάτες κατέβασαν τον μοχλό απελευθέρωσης θυρών
Ευτυχώς βρίσκεται εκτός κινδύνου
Ο κατηγορούμενος οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή
Θα εξεταστεί αν η περιοχή χρήζει κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Kινητοποιήθηκαν 4 οχήματα και 1 ελικόπτερο.
Εντοπίστηκε στην καμπίνα του - Προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας
Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα κλείσουν
Σε ποιες περιπτώσεις ενεργοποιήθηκε
Την είδηση έκανε γνωστή η Έυα Θεοτοκάτου
Η δημοσιογράφος πέθανε σε ηλικία 59 ετών
Σε ηλικία 63 ετών - Συμμετείχε σε σειρά ληστειών, απαγωγών και αποδράσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.