- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τρεις σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ σε περίπου μία ώρα τη νύχτα, ταρακούνησαν Σαντορίνη και Αμοργό
Το επικρατέστερο σενάριο για τους μελλοντικούς σεισμούς
Τρεις σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ σε περίπου μία ώρα τη νύχτα, ταρακούνησαν Σαντορίνη και Αμοργό - Το επικρατέστερο σενάριο για τους μελλοντικούς σεισμούς
Τρεις σεισμικές δονήσεις, οι δύο από τις οποίες ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και μια 4,4, καταγράφτηκαν στον θαλάσσιο χώρο 17-26 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της κοινότητας Αρκεσίνης Αμοργού τις πρώτες πρωινές ώρες —με αντίστροφη χρονολογική σειρά στις 05:11, στις 05:08 και στις 03:52—, κατά δεδομένα που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.
Και οι τρεις σεισμοί χαρακτηρίστηκαν «ασθενείς» από το ινστιτούτο. Καθημερινά συνεχίζουν να καταγράφονται δεκάδες δονήσεις στην περιοχή.
Σαντορίνη: Τι είπε ο Λέκκας για το επικρατέστερο σενάριο
Το σενάριο που συγκέντρωνε ελάχιστες πιθανότητες ότι θα έχουμε ένα σεισμό των 6, ή 6,1 ή 6,2 Ρίχτερ τροποποιήθηκε και είναι πλέον σενάριο για σεισμό μικρότερο των 6 Ρίχτερ, είπε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
Επισήμανε ότι το Σάββατο θα συνεδριάσοgloυν η επιτροπή σεισμικού κινδύνου και η επιτροπή ηφαιστειακού κινδύνου για να εξετάσουν τα νέα δεδομένα και να προχωρήσουν σε προτάσεις προς την πολιτεία.
«Θεωρώ ότι το σενάριο των 6 και πάνω Ρίχτερ απομακρύνθηκε», τόνισε και πρόσθεσε ότι συνεχώς μειώνεται η ενέργεια που είχε συσσωρευτεί στην περιοχή. «Σήμερα είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι από ότι ήμασταν χθες», ανέφερε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες περιοχές αφορά
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Τετάρτη
Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις
Επίσκεψη στο Κέντρο Ημέρας Βραχείας Φιλοξενίας
Δεν έχει σημασία μόνο πού θα πέσει το περισσότερο νερό
Πώς υποβάλλονται ενστάσεις
Σε κόκκινο συναγερμό 8 περιοχές
Πού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες
Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται αύριο να είναι έντονα
Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας
Εντοπίστηκε σε σπίτι συγγενή του
Αθωώθηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος
Πότε θα παρθεί η τελική απόφαση
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τίμησε τον διεθνούς κύρους Έλληνα επιστήμονα
Οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες
«Οι δυνατές βροχές σήμερα συναντούν αύριο Τετάρτη και θυελλώδεις βοριάδες»
Αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες για τρομοκρατικές πράξεις και 24 απόπειρες ανθρωποκτονίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.