- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρέλαση αλόγων στη Θεσσαλονίκη - Έκαναν βόλτα σε κεντρικούς δρόμους
Πορεία από τη ΔΕΘ μέχρι τον Θερμαϊκό - Μαγνήτισαν τα βλέμματα των περαστικών
Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακά άλογα έκαναν βόλτα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης - Με αφορμή τη 13η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία Zootechnia
Βόλτα στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη έκαναν πανύψηλα άλογα, άλλα έφιππα και άλλα σέρνοντας άμαξες, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.
Κατευθυνόμενα από τη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης και με τελικό προορισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα ζώα χλιμίντρισαν και κάλπασαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών αλλά και των οδηγών.
Ξεκινώντας από τη ΔΕΘ, περίπου πενήντα εντυπωσιακά άλογα, ελληνικών φυλών, Ισπανικά και Φρίζιαν, διέσχισαν την οδό Τσιμισκή, κατέβηκαν την Εθνικής Αμύνης, πέρασαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο ώσπου έφτασαν στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας εκεί όπου τερμάτισαν τη διαδρομή τους με θέα τον Θερμαϊκό Κόλπο.
Παρέμειναν στο σημείο για ώρα με τους μικρούς και μεγάλους περιπατητές να βγάζουν αμέτρητες φωτογραφίες και τους διοργανωτές να ανανεώνουν το ραντεβού τους με την πόλη, μετά από δύο χρόνια.
Τα άλογα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη «Zootechnia 2025» που φιλοξενεί για 9η συνεχή χρονιά το καθιερωμένο πλέον «Σαλόνι Αλόγου», αποτελώντας μια μεγάλη συνάντηση φίλων του αλόγου και επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Φέτος στην έκθεση κάνουν την εμφάνισή τους άλογα από Μηλιές Πήλιου, Ανδραβίδα, Πύργο Ηλείας, Γαστούνη, Πάτρα, Άργος, Μεσολόγγι, Ζάκυνθο, Γρεβενά, Κιλκίς, Ξάνθη, Καβάλα, Κομοτηνή και βέβαια από τη Θεσσαλονίκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δύο προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμολόγοι
Γιατί δεν έχει καταργηθεί
Δείτε τον χάρτη με τα «κόκκινα» σημεία
Πότε αναμένουμε νέα κακοκαιρία στην Αττική
Δείτε αναλυτικά το ωράριο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Στο σημείο υπάρχει η επιγραφή, «Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή»
«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης
Αναστάτωση στο Άγιο Όρος - Εξετάζονται οι μονές για ζημιές
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Μια οβίδα βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.