- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο κοτόπουλο - κοντοσούβλι: Βρέθηκε σαλμονέλα
Να μην το καταναλώσουν όσοι το έχουν προμηθευτεί
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο κοτόπουλο - κοντοσούβλι: Βρέθηκε σαλμονέλα - Να μην το καταναλώσουν όσοι το έχουν προμηθευτεί
Στην ανάκληση κατεψυγμένου παρασκευάσματος κοτόπουλου, λόγω παρουσίας σαλμονέλας προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος κοτόπουλου με τα στοιχεία: "ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΚΤΨ ΦΛΩΡΙΔΗΣ", με ημερομηνία ανάλωσης 23/05/2026 και ημερομηνία κατάψυξης 29/11/2024 που παράγεται από την εταιρεία "VESTA FOODS AE".
Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων του ΕΦΕΤ στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.
Ο Φορέας απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δρομολόγια συνεχίστηκαν κανονικά
Ερευνώνται οι συνθήκες του περιστατικού
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Οι κινήσεις καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας
Η επέμβαση των συνεργείων ήταν άμεση
Πότε ξεκινά η πρώτη περίοδος
Τι πρέπει να κάνετε μόλις τη λάβετε στα χέρια σας
Τι ισχύει για την εφαρμογή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.