- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος αποχαιρετά τον πρωθυπουργό του εκσυγχρονισμού Κώστα Σημίτη
«Yιοθέτησε την πίστη σε μια Ευρώπη που θα κατοχύρωνε τις αξίες του πλουραλισμού και της ειρήνης»
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος αποχαιρετά τον πρωθυπουργό του εκσυγχρονισμού Κώστα Σημίτη - Το συλληπητήριο μήνυμά της
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος αποχαιρετά τον πρωθυπουργό του εκσυγχρονισμού Κώστα Σημίτη, τον οραματιστή πολιτικό με την αντιδικτατορική δράση, που ενέταξε την Ελλάδα στην ΟΝΕ και την Κύπρο στην ΕΕ.
Όπως αναφέρει στο συλληπητήριο μήνυμά της, «ο Κώστας Σημίτης θαύμαζε τον Ζακ Ντελόρ και τον Γιούργκεν Χάμπερμας, και στην πολιτική του ζωή υιοθέτησε την προσήλωση στον εκλογικευμένο και νηφάλιο διάλογο και την πίστη σε μια Ευρώπη που θα κατοχύρωνε τις αξίες του πλουραλισμού και της ειρήνης.
Ανάμεσα στα σημαντικά έργα επί θητείας του (όπως το Αεροδρόμιο, το Μετρό, η Αττική οδός, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), υπήρξε η αγορά και η χρηματοδότηση της μετατροπής του κτιρίου της Λαΐδας στον υπερσύγχρονο πολυχώρο που στέγασε την Ταινιοθήκη, στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ. Έτσι δόθηκε λύση στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης μια σύγχρονης και ιδιόκτητης στέγης για την Ταινιοθήκη που να καλύπτει τόσο τους εργαζόμενους στον κινηματογράφο όσο και τους σπουδαστές και τους φίλους της 7ης Τέχνης.
Το ΔΣ του Ιδρύματος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Σημίτη, τη σύζυγο του Δάφνη και τις κόρες του Μαριλένα και Φιόνα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Στο σημείο υπάρχει η επιγραφή, «Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή»
«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης
Αναστάτωση στο Άγιο Όρος - Εξετάζονται οι μονές για ζημιές
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Μια οβίδα βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Aφιερωμένο στην εθνική μας επέτειο
Παρά το κρύο άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες
Ο καιρός μέχρι τις αρχές Απριλίου
Ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.