- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαμαρίνα: Στο χωριό παρελαύνουν οι κάτοικοι...ελλείψει μαθητών
Παιδιά από όλη την Ελλάδα πήγαν και γέμισαν χαμόγελα το χωριό!
Σαμαρίνα: Στο χωριό παρελαύνουν οι κάτοικοι...ελλείψει μαθητών - Παιδιά από όλη την Ελλάδα πήγαν και γέμισαν χαμόγελα το χωριό!
Ξεχωριστή ήταν η ημέρα για τη Σαμαρίνα, όπου στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχαν νέοι από όλη την Ελλάδα, καθώς στο χωριό δεν υπάρχει σχολείο.
«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ήρθαμε στη Σαμαρίνα (χωριό των Γρεβενών) για να τιμήσουμε τους νεκρούς που σκοτώθηκαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι» ανέφερε στην ΕΡΤ η Χριστίνα, η οποία ήρθε από άλλη περιοχή, προκειμένου να συμμετάσχει στη μαθητική παρέλαση.
Στη Σαμαρίνα ζουν ελάχιστοι κάτοικοι το χειμώνα και ανταμώνουν τέτοια ημέρα και να τιμήσουν τους προγόνους τους που πολέμησαν στον Ελληνοϊταλικο πόλεμο. Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία της Μεγάλης Παναγίας και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της γυναίκας της Πίνδου. Μετά την παρέλαση ντυμένοι με παραδοσιακές στολές νέοι και νέες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δυο τους συνδέονταν με στενή φιλία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην αγροτοδασική έκταση - Καλούνται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία
Μια νέα δομή δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας για ευάλωτες ομάδες ανοίγει τις πόρτες της στις 19 Ιουλίου
Από 20 έως 31 Ιουλίου - Δωρεάν δεκαήμερη φιλοξενία
Οδηγίες του Δήμου προς τους πολίτες για την προστασία τους
Έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρεί και ένα ελικόπτερο
Γιατί έσπασε, πότε έχει ξανασυμβεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα επεισόδια φέρεται να ξεκίνησαν όταν ένα άτομο άρπαξε μία αλυσίδα από το λαιμό μίας γυναίκας στην περιοχή Προσφυγικά
Πότε θα δούμε το ουράνιο φαινόμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.