Ελλαδα

Πρωτοφανές μπέρδεμα ανήμερα των Τριών Ιεραρχών

Από σχολείο σε σχολείο άλλαζε και η εφαρμογή της εγκυκλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86790-174892.jpg

Μαθητές και γονείς έζησαν το απόλυτο μπέρδεμα ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών καθώς κάθε σχολική μονάδα εφάρμοσε με διαφορετικό τρόπο την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο η χρονική διάρκεια και ο τρόπος εορτασμού των εκδηλώσεων στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας καθορίστηκαν φέτος από το Σύλλογο Διδασκόντων. Κατά συνέπεια, ορισμένα σχολεία δεν λειτούργησαν καθόλου, σε αλλά αποφασίστηκε ότι ο εκκλησιασμός αφορά τους παραστάτες και τον σημαιοφόρο της 28ης Οκτωβρίου.

Σε Γυμνάσιο της Αττικής οι μαθητές αποφασίστηκε ότι μετά τον εκκλησιασμό οι μαθητές θα επιστρέψουν σχολείο και θα αποχωρήσουν στις 12:30. Η εγκύκλιος (Αρ.Πρωτ.Φ.7/97/9629/Δ1/20-01-2015/ΥΠΑΙΘ) της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει:

«Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 6474/Δ2/15-01-2015 Εγκυκλίου της Γεν Δ/νσης Σπουδών Π/θμιας & Δ/νσης Εκπ/σης του ΥΠΑΙΘ, που αφορά στη θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών, σας διευκρινίζουμε τα εξής:

α) Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, τα νηπιαγωγεία δε θα λειτουργήσουν (άρθρο 4. §. 1ε του Π.Δ. 200/98 (ΦΕΚ 161Α). Την ημέρα αυτή το διδακτικό προσωπικό θα πάρει μέρος στον εκκλησιασμό και στις σχετικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.

β) Η χρονική διάρκεια και ο τρόπος εορτασμού των εκδηλώσεων στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα καθοριστούν από το Σύλλογο Διδασκόντων.

γ) Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές.

δ) Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ