Ελλαδα

Τα παπαγαλάκια της Θεσσαλονίκης

Έχουν κάνει «κατάληψη» στο Πάρκο Μέσα Γειτονιάς στην Τριανδρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86695-174742.jpg

Πάρκο στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης διάλεξαν για «στέκι» τους μια ομάδα μεγάλων πράσινων παπαγάλων τις τελευταίες ημέρες και εντυπωσιάζουν με τα χρώματά τους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι η δεύτερη χρονιά που εμφανίζονται στη συγκεκριμένη γειτονιά.

«Καταφέραμε να μετρήσουμε γύρω στους δέκα με δώδεκα πράσινους παπαγάλους. Είναι κάθε μέρα στο ίδιο πάρκο. Πετάνε όλοι μαζί και τρώνε τους καρπούς από τα δέντρα, ενώ είναι η δεύτερη χρονιά που κάνουν την εμφάνισή τους στον χώρο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος δημοτικής ενότητας Τριανδρίας Παναγιώτα Μπαχτσεβάνα. «Τα παιδιά έχουν ξετρελαθεί και σίγουρα όποιος έρθει στην περιοχή και καθίσει λίγη ώρα στο πάρκο θα τους δει να πετάνε πάνω από το κεφάλι του», πρόσθεσε η κα Μπαχτσεβάνα.

image

Τα πουλιά πιθανότατα κάποια στιγμή διέφυγαν από αιχμαλωσία, είτε απελευθερώθηκαν από κάποιο κατάστημα Pet Shop και δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί στην πόλη, αφού βρήκαν καλό κλίμα και άρχισαν να πολλαπλασιάζονται. Οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας εξηγούν ότι πρόκειται για το πιο διαδεδομένο είδους παπαγάλου στην Ελλάδα είναι ο Πράσινος Παπαγάλος (Psittacula krameri), που κανονικά συναντάται στη Μέση Ανατολή και την Ινδία.

Στη Θεσσαλονίκη μπορεί κανείς να συναντήσει παπαγάλους του συγκεκριμένου είδους, στην περιοχή του Λευκού Πύργου και στα γύρω πάρκα, στο πανεπιστήμιο ως τα Κοιμητήρια Ευαγγελίστριας, ενώ πετούν σε μικρά κοπάδια που περιφέρονται, κάνοντας θόρυβο, ανάμεσα σε κτήρια και δέντρα. Η πρώτη επίσημη αναφορά για την εμφάνιση του είδους σε άγρια κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται το 1996 στο περιοδικό «Φυλλοσκόπος» της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ