- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
1.480 προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα ενεκρίθησαν από την αρμόδια τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ δεν επέτρεψε τις προσλήψεις 2.041 ατόμων. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο ανήλθε στις 3.616. Υπενθυμίζεται ότι κατά την προεκλογική περίοδο (από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης), απαγορεύονται οι προσλήψεις, διορισμοί, αποσπάσεις, κ.λπ. στο δημόσιο.
Αναλυτικότερα, το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού και ενέκρινε την ανανέωση των συμβάσεων 1.042 ατόμων για την αυτεπιστασία, συγχρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων στο πλαίσιο των έργων του ΕΣΠΑ 2015. Το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε την ανανέωση των επίμαχων συμβάσεων προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διακοπής των εκτελούμενων έργων.
Την ίδια στιγμή το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού, για την πρόσληψη 1.150 υπαλλήλων για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων στο πλαίσιο των έργων του ΕΣΠΑ 2015 και 1.251 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων για την λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων κατά την θερινή περίοδο με διευρυμένο ωράριο (8π.μ. έως 8μ.μ.).
Το ΣτΕ ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη με 6μήνες συμβάσεις 189 γιατρών και νοσηλευτών που θα επανδρώσουν Κέντρα Κράτησης Μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας ενέκριναν επίσης, την πρόσληψη 12 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων,(νηπιαγωγών, βρεφονηπιαγωγών, μαγείρων, κ.λπ., στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Αίτημα για τις προσλήψεις αυτές είχε υποβάλλει στο ΣτΕ ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Ακόμη, εγκρίθηκε η πρόσληψη από την εταιρεία «Ανεξάρτητος Διαχείρισης Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας» (ΑΔΜΗΕ) 236 ατόμων για να πραγματοποιήσουν 14.160 ημερομίσθια, όπως εγκρίθηκε και η πρόσληψη στο Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βύρωνα» ενός ατόμου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες - Ομαλά και με αυστηρούς ελέγχους οι κινητοποιήσεις
Πρεμιέρα την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου με 5.259 μόνιμους διορισμούς και καινοτομίες
Στα ύψη το θερμόμετρο - Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο
«Αφήνουν πίσω τους δύο ανήλικα παιδιά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ
Πότε θα το δούμε στον ουρανό
Οι πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική
Η ανακοίνωση των διοργανωτών στους θεατές του Athens Flying Week 2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες διάσωσης - Επιστρέφει εσπευσμένα από τη ΔΕΘ ο Νίκος Δένδιας
Συναγερμός στο Athens Flying Week - Αγωνία για τους δύο πιλότους
Επεισόδιο με σωματική βία και προπηλακισμούς στα σκαλοπάτια προς το παλιό λιμάνι
Η πυρκαγιά κατέστρεψε το διώροφο πέτρινο κτίριο του εργοστασίου - Σώθηκαν τα ιστορικά κελάρια και η κάβα
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και προσωρινό λουκέτο σε σταθμούς του Μετρό
Στρατηγικό μνημόνιο με τον γερμανικό κολοσσό ανοίγει νέες προοπτικές για το νησί
Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες, 25 χώρες και 11 θεματικές ενότητες σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.