- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο - Σηκώθηκαν και πάλι τα εναέρια μέσα
Σώθηκε ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Σώθηκε ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής
Η φωτιά στο Ρέθυμνο συνεχίζει να καίει. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και πάλι τα εναέρια μέσα, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη για να σωθούν οι οικισμοί που απειλούνταν.
Η φωτιά έχει επεκταθεί σε μεγάλο τμήμα του δήμου Αμαρίου, ωστόσο, σήμερα οι άνεμοι έχουν κοπάσει και η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Συγκεκριμένα, η φωτιά καίει στο Αμάρι και στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, ενώ επιχειρούν 222 πυροσβέστες, 14 ομάδες πεζοπόρων και 47 οχήματα.
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Σώθηκε το χωριό της Αγίας Παρασκευής
Το χωριό της Αγίας Παρασκευής, που απειλήθηκε την Τετάρτη σώθηκε αλλά έχουν καεί εκατοντάδες ελιές, γεωργική και χορτολιβαδική έκταση, με τους πυροσβέστες να προλαβαίνουν τις φλόγες, μόλις λίγα μέτρα από το χωριό. Η Αγία Παρασκευή εκκενώθηκε το απόγευμα μετά από μήνυμα του 112 ενώ μηνύματα έλαβαν και κάτοικοι άλλων περιοχών, τα οποία τους ενημέρωναν ότι πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Επίσης, μηνύματα εστάλησαν στο Αποδούλου και στις περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στο Χωρδάκι και στον Άγιο Ιωάννη, προκειμένου άπαντες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) August 7, 2024
🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Αποδούλου #Ρεθύμνου παραμείνετε σε ετοιμότητα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki @hellenicpolice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου 2026
Τι αποκάλυψε για την επικοινωνία που είχαν
Μαζί με συγκρατούμενό του είχαν αποδράσει από το νοσοκομείο
Το τριήμερο που περιμένουν οι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.