Ελλαδα

Το Μετρό Αθηνών επεκτείνεται με 6 νέους σταθμούς στη Γραμμή 4 προς Πετρούπολη

Θα εξυπηρετεί και το γήπεδο της ΑΕΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετρό Αθηνών, εργαζομενοι
Επεκτείνεται η Γραμμή 4 προς Πετρούπολη με 6 νέους σταθμούς © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μετρό Αθηνών: Έξι νέοι σταθμοί στη Γραμμή 4 προς Πετρούπολη - Θα εξυπηρετεί και το γήπεδο της ΑΕΚ

Η επέκταση του Μετρό στην υπό κατασκευή Γραμμή 4 προς τα δυτικά, από το Άλσος Βεΐκου στην Πετρούπολη, προβλέπεται να περιλαμβάνει 6 νέους σταθμούς.

Μετρό Αθηνών: Η νέα Γραμμή θα εξυπηρετεί και τους φίλους της ΑΕΚ

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η επέκταση από το σταθμό «Άλσος Βεΐκου» προς το Δήμο Πετρούπολης, η οποία θα διέρχεται από τη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η συγκεκριμένη επέκταση περιλαμβάνει 6 νέους σταθμούς που θα εξυπηρετήσουν περιοχές της Ν. Ιωνίας, της Ν. Φιλαδέλφειας, των Αγ. Αναργύρων, του Ιλίου και της Πετρούπολης.

Μάλιστα η νέα Γραμμή θα εξυπηρετεί και τους φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι θα έχουν εύκολη πρόσβαση στο νέο γήπεδο του συλλόγου.

Γιατί άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός

Στο πλαίσιο αυτό άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός της επέκτασης, αφού στην αρχή προβλεπόταν κατασκευή σταθμού πλησίον του ομώνυμου Σταθμού ΗΣΑΠ στον Περισσό και εν συνεχεία στη Νέα Φιλαδέλφεια στη διασταύρωση της Λεωφ. Δεκελείας και Βρυούλων.

Διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σημαντικοί λόγοι επιλογής εναλλακτικής χάραξης του έργου με σταθμό πλησίον του ομώνυμου σταθμού των Πευκακίων αντί του Περισσού και εν συνεχεία στη Ν. Φιλαδέλφεια σε δημόσιο πάρκο ικανής έκτασης για την κατασκευή του Σταθμού (πάρκο Μνημείου Μικρασιατών), σε απόσταση περίπου 150 μ. από την OPAP Arena.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με παράγοντες της Αττικό Μετρό ο σχεδιασμός του Μετρό της Αθήνας, αναφορικά με το βασικό έργο και τις Επεκτάσεις του, προκύπτει μέσα από εξειδικευμένες Συγκοινωνιακές Μελέτες, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τους, πληθυσμιακά κριτήρια, την προβλεπόμενη ζήτηση μεταφορών, κλπ.

Η επεκτασιμότητα του Μετρό της Αθήνας είναι δεδομένη, εντός του πλαισίου ωρίμανσης των μελετών και υπό την αίρεση της χρηματοδότησης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.