- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νεκρή αρκούδα μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο στην Καστοριά
Το ζώο πέθανε από εσωτερική αιμορραγία
Με μία αρκούδα βάρους άνω των 300 κιλών συγκρούστηκε με αυτοκίνητο το βράδυ του Σαββάτου 15/6 στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Νεστορίου. Από την σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους επιβάτες του ΙΧ αυτοκινήτου, παρά τη σοβαρή ζημιά που υπέστη το όχημα, τραυματίστηκε όμως θανάσιμα το μεγαλόσωμο ζώο, που υπολογίζεται ότι ήταν ενήλικο, περίπου οκτώ ετών.
Το Δασαρχείο Καστοριάς ειδοποίησε για το περιστατικό τα στελέχη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Καλλιστώ», τα οποία βρέθηκαν στο σημείο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της «Καλλιστώ» στην θεσμοθετημένη Ομάδα Άμεσης Επέμβασης.
Όπως προέκυψε, η ενήλικη αρκούδα περπάτησε 100 μέτρα από το σημείο της τροχαίας σύγκρουσης, όπου και κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία. Στη συνέχεια το νεκρό ζώο μετακινήθηκε και θάφτηκε σε κατάλληλο σημείο, με την μέριμνα της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς.
Η περιβαλλοντική οργάνωση αναφέρει πως σε τμήματα της επαρχιακής οδού, όπου σημειώθηκε το τροχαίο, οι οδηγοί πολύ συχνά υπερβαίνουν κατά παράβαση του Κ.Ο.Κ το όριο ταχύτητας.
«Τα τροχαία ατυχήματα με αρκούδες και άλλα είδη της άγριας πανίδας συμβαίνουν δυστυχώς αρκετά συχνά σε οδικούς άξονες που διέρχονται από περιοχές που αποτελούν και φυσικό βιότοπο. Η αυξημένη κίνηση οχημάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την πιο συχνή κίνηση των αρκούδων αυτήν την περίοδο, λόγω εντατικής αναζήτησης τροφής, καθιστούν αναγκαία την προσοχή όλων μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της και απευθύνεται έκκληση προς τους οδηγούς που κινούνται στα σημεία που αποτελούν βιότοπο αρκούδας να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας, ιδιαίτερα κατά την οδήγηση τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες, και να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στις προειδοποιητικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.