Ελλαδα

Συνέδριο για την κλιματική ανθεκτικότητα στη τοπική κοινωνία διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου

Στις 28 και 29 Ιουνίου 2024 στην Αλεξανδρούπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
πυρκαγια σε βουνο και δασος
Η Μεσόγειος και η Ελλάδα υφίστανται τα τελευταία χρόνια τις σημαντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής © Unsplash/Mike Newbry

Συνέδριο με τίτλο «Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία» διοργανώνει στις 28 και 29 Ιουνίου 2024 το Ίδρυμα Ευγενίδου

Συνέδριο με τίτλο «Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία» διοργανώνει στις 28 και 29 Ιουνίου 2024 το Ίδρυμα Ευγενίδου στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 21.

Συνέδριο για την κλιματική ανθεκτικότητα στη τοπική κοινωνία διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου
© Unsplash/Nina Zeynep Güler

Κλιματική αλλαγή: Σημαντικές επιπτώσεις σε Μεσόγειο και Ελλάδα

Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει ήδη και επηρεάζει όλες τις περιοχές του κόσμου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Ευγενίδου. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται όλο και συχνότερα, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να δοκιμάζονται είτε από έντονες βροχοπτώσεις είτε από καύσωνες και ξηρασίες μεγάλης έντασης.

Η Μεσόγειος και ιδιαίτερα η Ελλάδα υφίστανται τα τελευταία χρόνια τις σημαντικές επιπτώσεις της, οι οποίες δυστυχώς αναμένεται να επιδεινωθούν, καθώς το κλίμα εξακολουθεί να μεταβάλλεται.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, που στηρίζει σταθερά τη γενέτειρα του μεγάλου ευεργέτη και ιδρυτή του με διάφορες πρωτοβουλίες, δηλώνει παρών και στον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της ανάληψης δράσεων για το κλίμα και άρα για τη ζωή και το μέλλον των νέων του ακριτικού Έβρου, βασικό προαπαιτούμενο για μία βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία της Θράκης.

Οι στόχοι και οι επιδιώξεις του συνεδρίου

Μέσα από δεκάδες δράσεις, το Ίδρυμα συνεισφέρει στην ποιοτική εκπαίδευση της νέας γενιάς και την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για έναν κόσμο με λιγότερες ανισότητες, πρόκληση την οποία θέτουν πλέον σε κίνδυνο οι κλιματικές αλλαγές.

Στόχος του συνεδρίου είναι η έγκαιρη ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ως προς τις ευρείες επιρροές της κλιματικής αλλαγής, όχι μόνον για τις περιβαλλοντικές αλλά και για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Ταυτόχρονα, επιδίωξη του συνεδρίου είναι να δοθεί η ευκαιρία για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην επιστήμη, την πολιτική και τους πολίτες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις της Θράκης στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της τοπικής κοινωνίας, των δήμων, των υποδομών και των παραγωγικών τομέων της οικονομίας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή ειδικών στον τομέα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών με τη συμβολή του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.