Ελλαδα

Φωτιά τώρα στην περιοχή Ψίνθος της Ρόδου

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα στην περιοχή Ψίνθος της Ρόδου
Φωτιά τώρα στην περιοχή Ψίνθος της Ρόδου © rodiaki.gr

Φωτιά τώρα στην περιοχή Ψίνθος της Ρόδου - Συναγερμός και μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρόδο. Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Ψίνθος μέσα σε δάσος, κινητοποιώντας άμεσα την Πυροσβεστική. 

Φωτιά τώρα στη Ρόδο - Στην περιοχή Ψίνθος

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η φωτιά είναι σε απόσταση 3-4 χλμ από τα πρώτα σπίτια του χωριού και η εστία της βρίσκεται κοντά στο Ιαματικό της Ρόδου. Στο σημείο σπεύδει προσωπικό της ΠΥΡ με σκοπό την άμεση κατάσβεσή της.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη που εδρεύουν στη Ρόδο και ένα ελικόπτερο έκαναν συνεχόμενες ρίψεις πάνω από το μέτωπο επιχειρώντας την κατάσβεσή του. Σύμμαχος των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων και οι καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή αυτή τη στιγμή πνέουν χαμηλοί άνεμοι. 

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε τέσσερις Περιφέρειες

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, προβλέπεται κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 4 για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.