Ελλαδα

Δίκη Πισπιρίγκου: Η Μαλένα ήταν ήδη νεκρή, όλα στο μόνιτορ έδειχναν μηδέν

Τι κατέθεσε ο παιδίατρος και πως περιέγραψε πώς ενημερώθηκε για το επεισόδιο της 3,5 ετών Μαλένας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου
Φωτογραφία Αρχείου © EUROKINISSI

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι ανέφερε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων για τη Μαλένα - Τι κατέθεσε ο παιδίατρος και πως περιέγραψε πώς ενημερώθηκε για το επεισόδιο της 3,5 ετών Μαλένας 

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε με την κατάθεση του υπεύθυνου της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» Κωνσταντίνου Τζιούβα, σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του παιδίατρος – εντατικολόγος ανέφερε πως όταν έφτασε στο δωμάτιο του κοριτσιού αυτό ήταν ήδη νεκρό και παράλληλα τόνισε πως στην περίπτωση της Μαλένας είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ήταν ένα παιδί νεκρό» είπε ο γιατρός για τη Μαλένα

«Η αίσθησή μου ήταν ότι ήταν όντως ένα παιδί σε ανακοπή. Κάνουμε ΑΜΠΟΥ και το παιδί ήταν άτονο, έχει κυάνωση και ψυχρά άκρα. Ήταν ψυχρό στο κορμί, μου έκανε εντύπωση. Ήταν ένα παιδί νεκρό. Δεν είχε ζωτικά, δεν είχε σφίξεις δεν άκουσα καρδιά, είχε μυδρίαση» τόνισε ο εντατικολόγος και αναφέρθηκε στις δυο κλήσεις που έγιναν στη ΜΕΘ για να σπεύσει στο δωμάτιο της Μαλένας με διαφορά μεταξύ τους μόλις 1,5 λεπτού.

«Ήταν όλα μηδέν στα μόνιτορ (σ.σ. σφίξεις, κορεσμός). Οποιοδήποτε μόνιτορ και να χρησιμοποιήσαμε στη Μαλένα έδειχνε μηδέν».

Ο παιδίατρος περιέγραψε πως τη στιγμή που έφτασε στο δωμάτιο ήταν μέσα η μητέρα της Μαλένας και έκλαιγε. «Η πόρτα του δωματίου ήταν ανοιχτή, η μητέρα ήταν κοντά στο κρεβάτι, ήταν μέσα η γιατρός και μια νοσηλεύτρια. Το παιδί ήταν ξαπλωμένο και δίπλα η γιατρός με την ΑΜΠΟΥ. Της έκαναν ΚΑΡΠΑ, ήταν συναισθηματικά φορτισμένες. Η μητέρα έκλαιγε. Το πρώτο μέλημα μου είναι κάνω ΑΜΠΟΥ και η νοσηλεύτρια είχε αναλάβει τις μαλάξεις» τόνισε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Γενικότερα η εικόνα που είχατε για τη Μαλένα ποια ήταν;
Μάρτυρας: Ότι χάσαμε χρόνο, κάναμε 10 λεπτά εμείς να φτάσουμε. Είχα την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος ο χρόνος χωρίς κυκλοφορία. Η Μαλένα δεν ήταν ταλαιπωρημένο παιδί. Πιστεύω ότι χάθηκε χρόνος 5 με 10 λεπτά εκεί.
Πρόεδρος: Μπορεί και παραπάνω;
Μάρτυρας: Όχι, δεν ήταν τελείως ψυχρό το σώμα. Στο 20λεπτο της ανάνηψης η προσπάθειά μας ήταν απέλπιδα. Ήταν όλα μηδέν στα μόνιτορ (εννοεί σφίξεις, κορεσμός). Οποιοδήποτε μόνιτορ και να χρησιμοποιήσαμε στη Μαλένα ήταν μηδέν.

Σχετικά με τις αμυχές στο πρόσωπο του παιδιού και αν αυτές μπορεί να προκλήθηκαν τις στιγμές της ανάνηψης, ο παιδίατρος δεν το απέκλεισε.

Πρόεδρος: Με την μητέρα πότε ήρθατε σε επαφή;
Μάρτυρας: Νομίζω βγήκα κάποια στιγμή από το δωμάτιο και της είπα «είναι πολύ δύσκολα και πως προσπαθούμε». Βγήκα ακόμη μια φορά και της είπα ότι δεν τα καταφέραμε.
Πρόεδρος: Σας είπε κάτι;
Μάρτυρας: Δεν μου είπε, ήταν εμβρόντητη ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, έκλαιγε.

Η δίκη συνεχίζεται στις 29 Μαΐου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη
Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη

Μεγαλώνουμε, γερνάμε και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα δυο-τρία απλά πράγματα, μεταξύ των οποίων είναι οι κίνδυνοι από την ηλιακή ακτινοβολία και τη σωματική καταπόνηση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.