Ελλαδα

Με τοπικές βροχές και καταιγίδες η Κυριακή - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Tοπικές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή 26 Μαΐου - Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν τα φαινόμενα - Αναλυτική πρόγνωση.
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένονται την Κυριακή 26 Μαΐου © Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης

Καιρός: Tοπικές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή 26 Μαΐου - Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν τα φαινόμενα - Αναλυτική πρόγνωση.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σε σημαντικό μέρος της χώρας. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Κυριακή 26 Μαΐου - Η πρόγνωση του meteo

Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των ηπειρωτικών, στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ενίσχυση από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 27, στην Ήπειρο από 13 έως 27, στη Θεσσαλία από 16 έως 27, στη Στερεά και Πελοπόννησο από 14 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 26, στις Κυκλάδες από 18 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 23 και στην Κρήτη από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών υπάρχει έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών υπάρχει έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή 26 Μαΐου

Στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις.
Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες θα εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες και κυρίως στη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση νωρίς το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αστατος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση νωρίς το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αστατος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και κυρίως στην Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση νωρίς το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αστατος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση νωρίς το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις έως τις μεσημβρινές ώρες. Τις πρωινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις μεσημβρινές ώρες πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.