Ελλαδα

Με βροχές και καταιγίδες ο καιρός το Σάββατο - Πού θα χρειαστείτε ομπρέλα

Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο
Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο © ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο - Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ

Βροχές και καταιγίδες θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για αύριο, Σάββατο 25 Μαΐου, χωρίς πάντως να υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo αύριο αναμένονται τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, άστατο θα είναι το σκηνικό του καιρού καθώς αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές ενώ τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των ηπειρωτικών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1hvqbq524jl)

Ο καιρός το Σάββατο - Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 28, στην Ήπειρο από 14 έως 29, στη Θεσσαλία από 17 έως 30, στη Στερεά και Πελοπόννησο από 13 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 28, στις Κυκλάδες από 15 έως 28, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του Δωδεκάνησα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό το Σάββατο 25 Μαΐου

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στα ηπειρωτικά και σταδιακά στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3, από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στη Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και το απόγευμα στα ηπειρωτκά κυρίως ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ στην κεντρική Στερεά και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ στα δυτικά τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.