Ελλαδα

Πάτρα: Φωτιά στην περιοχή Πλατάνι κοντά σε σπίτια - Εκκενώθηκαν 2 σχολεία

Στη μάχη της κατάσβεσης και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Πάτρα: Εκκενώθηκαν 2 σχολεία στην περιοχή Πλατάνι
Φωτιά στην Πάτρα: Εκκενώθηκαν 2 σχολεία στην περιοχή Πλατάνι © Tempo24

Πάτρα: Φωτιά στην περιοχή Πλατάνι - Εκκενώθηκαν 2 σχολεία - Επί ποδός η Πυροσβεστική

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική σήμερα το μεσημέρι, λόγω φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Πλατάνι στην Πάτρα, κοντά σε οικιστική ζώνη με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στο σημείο της φωτιάς επιχειρεί η πυροσβεστική με 20 οχήματα, ενώ επιχείρούν και δυο πετζετέλ.

Φωτιά στο Πλατάνι

Φωτιά στην περιοχή Πλατάνι στην Πάτρα - Εκκενώθηκαν δυο σχολεία στην Πάτρα

Παράλληλα, δύο σχολεία στην περιοχή εκκενώθηκαν και οι υπεύθυνοι απομάκρυναν τους μαθητές με λεωφορεία, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά καίει κοντά στην κατασκήνωση της ΔΕΗ. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι πιθανό η φωτιά να ξεκίνησε από κάτοικο που έκαιγε ξερά χόρτα.

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση που επικρατεί στην περιοχή, όμως το σημείο έχει και αρκετά σπίτια σε κοντινή απόσταση.

Στο σημείο της φωτιάς ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας

Στο σημείο έχει σπεύσει και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης. «Παρακολουθούμε από κοντά και ενισχύουμε το έργο της κατάσβεσης», λέει για την πυρκαγιά ο Φωκίων Ζαΐμης:

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «άμεσα βρέθηκε στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πλατάνι ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης και υπεύθυνος στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση του συμβάντος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαΐμης έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης με δύο υδροφόρα οχήματα. Παρακολουθούμε από κοντά, ενισχύουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεργαζόμαστε για την άμεση αντιμετώπιση του συμβάντος».

🔥Σε αγροτοδασική έκταση ξέσπασε πυρκαγιά στο Πλατάνι κοντά σε σπίτια χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί ότι...

Posted by Φωκίων Ζαΐμης on Wednesday, May 22, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.