Ελλαδα

Πανσέληνος Μαΐου 2024: Πότε θα δούμε το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Από πού πήρε το όνομά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανσέληνος Μαΐου 2024 πάνω δέντρα
Πανσέληνος Μαΐου 2024: Πότε θα δούμε το «φεγγάρι των λουλουδιών» © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πανσέληνος Μαΐου 2024: Πότε θα δούμε το «φεγγάρι των λουλουδιών» - Από πού προέρχεται η ονομασία

Η πανσέληνος Μαΐου 2024 σε λίγες ώρες θα αρχίζει να είναι ορατή στον ουρανό. Το «φεγγάρι των λουλουδιών» θα εμφανιστεί πλήρες αύριο, Πέμπτη (23.5). 

Πανσέληνος Μαΐου
Γιατί η Πανσέληνος Μαΐου 2024 ονομάζεται «φεγγάρι των λουλουδιών» © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γιατί η πανσέληνος Μαΐου 2024 ονομάζεται «φεγγάρι των λουλουδιών»

Η πανσέληνος Μαΐου 2024 έχει πάρει το όνομά της από τους ιθαγενείς της Αμερικής, που έδιναν διάφορα ονόματα στο φεγγάρι ανάλογα με τα φυσικά φαινόμενα που επικρατούν και τη φάση στην οποία βρισκόταν η χλωρίδα και η πανίδα κατά τη διάρκεια των μηνών του έτους. Τον Μάιο η πλάση είναι ολάνθιστη. Έτσι, δεν θα μπορούσε παρά να επικρατήσει η ονομασία που έδωσε η φυλή Algonguin για το «φεγγάρι των Λουλουδιών»

Στην Ευρώπη, η πανσέληνος του Μαΐου είχε ονομαστεί «Φεγγάρι του γάλακτος», καθώς ήταν ο μήνας που οι αγελάδες μετακινούνταν στα θερινά τους βοσκοτόπια κατά το μεσαίωνα. Αυτά τα βοσκοτόπια ήταν γεμάτα με χορτάρι και άλλα φυτά, τα οποία έτρεφαν πλουσιοπάροχα τις αγελάδες, που τότε παρήγαγαν μεγάλες ποσότητες γάλακτος.

Σύμφωνα με το Παλιό Ημερολόγιο του Αγρότη, παραδοσιακά οι διάφορες φάσεις του φεγγαριού του κάθε μήνα είναι περισσότερο ή λιγότερο ευνοϊκές για ορισμένες δραστηριότητες.

Πανσέληνος στον ουρανό
Γιατί η Πανσέληνος Μαΐου 2024 ονομάζεται «φεγγάρι των λουλουδιών» - Φωτογραφία αρχείου © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.