Ελλαδα

«Η αφισοκόλληση είναι αισθητικός φασισμός»: Μήνυμα του κοσμήτορα της Νομικής ΑΠΘ ενόψει φοιτητικών εκλογών

«Για παθογένεια της μεταπολίτευσης» κάνει λόγο ο Παναγιώτης Γκλαβίνης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φοιτητικές εκλογές 2024: Μήνυμα του κοσμήτορα της Νομικής ΑΠΘ στους σπουδαστές κατά της αφισορύπανσης - Έκκληση για σεβασμό του δημόσιου χώρου.
Μήνυμα κατά της αφισορύπανσης στέλνει στους φοιτητές ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ © Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Φοιτητικές εκλογές 2024: Μήνυμα του κοσμήτορα της Νομικής ΑΠΘ στους σπουδαστές κατά της αφισορύπανσης - Έκκληση για σεβασμό του δημόσιου χώρου.

Μήνυμα κατά της αφισορύπανσης και της αναγραφής συνθημάτων με σπρέι στους τοίχους απέστειλε στους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ ο κοσμήτορας, καθ. Παναγιώτης Γκλαβίνης.

ΑΠΘ: Μήνυμα κατά της αφισορύπανσης

«Όταν έρθετε σήμερα το πρωί στη Σχολή, θα διαπιστώσετε πως είναι καθαρή από αφίσες και πανό», αναφέρει στο μήνυμά του, σημειώνοντας πως την Κυριακή «το ΑΠΘ υποδέχθηκε μεγάλο αριθμό πολιτών, μεταξύ των οποίων μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της δράσης του "το ΑΠΘ την Κυριακή", ενώ το ΣΚ επίσης, μεγάλος αριθμός ασκούμενων δικηγόρων έδινε εξετάσεις για να λάβει την άδεια του δικηγόρου στις αίθουσες της Σχολής μας» και «υπό τις συνθήκες αυτές, δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε να βγει προς τα έξω μια εικόνα παρακμής του δημοσίου χώρου μας, γι' αυτό και τα συνεργεία καθαρισμού καθάρισαν το κτίριό μας».

«Η αφισοκόλληση είναι μια παθογένεια της μεταπολίτευσης»

«Σε λίγες μέρες, θα διεξαχθούν φοιτητικές εκλογές. Η αφισοκόλληση είναι μια παθογένεια της μεταπολίτευσης. Την εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία είστε όλοι ενεργοί, κατ' επιλογήν σας, η αφισοκόλληση δεν είναι παρά ένα μέσο βίαιης επιβολής τού μηνύματος που κάποιοι επιχειρούν να περάσουν στους συναδέλφους τους χωρίς να τα καταφέρνουν και γι' αυτό τους το επιβάλλουν, αναγκάζοντάς τους να το υφίστανται στον χώρο όπου αναγκαστικά ζουν και κινούνται. Αυτό έχει όνομα και λέγεται αισθητικός φασισμός. Μην τον ανέχεστε πλέον», αναφέρει ο κ. Γκλαβίνης στο μήνυμά του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη
Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη

Μεγαλώνουμε, γερνάμε και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα δυο-τρία απλά πράγματα, μεταξύ των οποίων είναι οι κίνδυνοι από την ηλιακή ακτινοβολία και τη σωματική καταπόνηση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.