Ελλαδα

«Πρεμιέρα» για τα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα

Αφετηρία ο Εύοσμος και η Πολίχνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν να κινούνται τα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ
Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν να κινούνται τα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ © ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν να κινούνται τα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ τη Δευτέρα - Αφετηρία ο Εύοσμος και η Πολίχνη

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχονται από την προσεχή Δευτέρα (20/5) οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, αφού σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, οι δύο γραμμές 21 και 29, με αφετηρία τον Εύοσμο και την Πολίχνη αντίστοιχα και τελικό προορισμό την πλατεία Αριστοτέλους, θα εξυπηρετούνται πλέον αποκλειστικά με 17 ηλεκτρικά λεωφορεία.

Σταδιακά, τα συνολικά 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που παρέλαβε ο ΟΑΣΘ από την κινεζική εταιρεία Yutong, θα εντάσσονται σε ακόμα περισσότερες γραμμές, κατά κύριο λόγο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ο ΟΑΣΘ σε σημερινή του ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι την κυκλοφορία των ηλεκτρικών λεωφορείων από τη Δευτέρα είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα με δηλώσεις που έκανε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1brfafnp1tl)

Τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών λεωφορείων - Ξεκινούν να κινούνται στη Θεσσαλονίκη

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι δωδεκάμετρα και χωρητικότητας 75 επιβατών, φορτίζονται σε περίπου τρεις ώρες και βάσει των προδιαγραφών του διαγωνισμού, έχουν αυτονομία τουλάχιστον 180 χλμ. Τα έως τώρα δοκιμαστικά δρομολόγια, έχουν δείξει ότι η αυτονομία των λεωφορείων μπορεί να αγγίζει και τα 300 χλμ, γεγονός που υπερκαλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού, αφού στις δύο βάρδιες εκτελούνται περί τα 250 χλμ ημερησίως.

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά λεωφορεία -που είναι εντελώς αθόρυβα, διαθέτουν σύστημα κλιματισμού, εξαερισμού και ανακλινόμενα παράθυρα, έχουν ράμπα για την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στη μεσαία θύρα και ειδική θέση για αναπηρικό αμαξίδιο- είναι οικολογικά και μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Υπενθυμίζεται ότι τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, μαζί με τους 55 σταθερούς φορτιστές διπλής φόρτισης και τους τρεις φορητούς φορτιστές, ξεκίνησαν το θαλάσσιο ταξίδι τους από το λιμάνι Lianyungang, στην επαρχία Τσιανγκσού της Κίνας στις 4/2 και μετά από 26 ημέρες, την 1/3 «πάτησαν» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη
Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη

Μεγαλώνουμε, γερνάμε και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα δυο-τρία απλά πράγματα, μεταξύ των οποίων είναι οι κίνδυνοι από την ηλιακή ακτινοβολία και τη σωματική καταπόνηση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.