Ελλαδα

Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Οι προγνώσεις μετεωρολόγων και της ΕΜΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόσμος περπατάει έπειτα από βροχόπτωση στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης
Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες © Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Οι προγνώσεις μετεωρολόγων και της ΕΜΥ

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, καθώς βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας, από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή. Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για λασποβροχές ανά την επικρατεία, αλλά και για ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d152am3ib029)


Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα).

Όπως τονίζει ο ίδιος, την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα) και την Κρήτη.

Μαρουσάκης: Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα τις επόμενες ώρες

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι το κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται από το πρωί στο νότιο Ιόνιο και θα αρχίσει να μεταφέρεται προς τα βορειοανατολικά και στην ουσία θα απασχολήσει ολόκληρη τη χώρα, χωρίς όμως έντονα φαινόμενα.

Οι συννεφιές αναμένεται να κυριαρχήσουν σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, ενώ σιγά σιγά από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα έχουμε την εκδήλωση βροχοπτώσεων, οι οποίες στα πιο νότια τμήματα θα συνοδεύονται και από ποσότητες αφρικανικής σκόνης. Στην περιοχή της Θεσσαλίας, του βορειοδυτικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Ιόνιο με τοπικά μέτριες εντάσεις, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι που θα προσεγγίζουν τα 6-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κοντά στους 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, συννεφιές θα επικρατήσουν στον ουρανό της Αττικής την Πέμπτη, οι οποίες θα αυξηθούν σιγά σιγά και κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα θα συναντήσουμε και πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λασποβροχές, όμως δεν θα είναι ιδιαίτερα έντονα τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότια στα 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε πιο βαρύ καιρό προς τις απογευματινές ώρες, καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα προς την περιοχή της Χαλκιδικής και στις περιοχές της Θεσσαλονίκης που βρέχονται από το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Θερμαϊκό στα 4-5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα επικρατήσει βαθμιαία πολύ ισχυρός βορειοανατολικός άνεμος, με τον υδράργυρο κοντά στους 24 βαθμούς.

Από την Παρασκευή, το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίζει να μετατοπίζεται πιο ανατολικά και θα απασχολήσει πολλές περιοχές της χώρας μας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1526yq0vpqh)

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και σκόνη σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει τους 22 με 24 και κατά τόπους τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού σήμερα ανά περιοχή

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Μακεδονία, από το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία και από νωρίς το απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές πλην της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Πελοπόννησο, και από τις μεσημβρινές ώρες και στη Δυτική Στερεά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια τμήματα του Ιονίου και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλώνονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη Βόρεια Εύβοια και στη Βορειοανατολική Στερεά θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές, αλλά το βράδυ στην περιοχή της Λήμνου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το απόγευμα, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά τμήματα τοπικά 5 και τη νύχτα στις Σποράδες βορειοανατολικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αρχικά στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό κατά τόπους στη Θεσσαλία, στην Κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Κρήτη να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βορειοδυτική χώρα, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Βόρειο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.