Ελλαδα

Ηλεία: 37 άτομα με τροφική από βραστή προβατίνα και γλυκά

Πήγαν στο ΚΥ με πόνους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
EKAB
EKAB © Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Ηλεία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση μετά από πανηγύρι -Στο κέντρο υγείας 37 άτομα

Mια βραστή προβατίνα που κατανάλωσαν στο πανηγύρι χωριού της Ηλείας φαίνεται ότι οδήγησε στο κέντρο υγείας της περιοχής 37 πολίτες αφού εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηριάσης. 

Όλοι τους μαζί με άλλους συντοπίτες τους είχαν παρακαθίσει σε τραπέζι πανηγυριού σε χωριό της περιοχής, που γίνεται κάθε χρόνο στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Ένας-ένας τα 37 άτομα που επηρεάστηκαν μετέβησαν στο κέντρο υγείας προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη αγωγή.

Σύμφωνα με το ilialive, στο κέντρο υγείας κατέφθασαν άτομα ηλικίας από 15 έως 90 ετών με τα ίδια συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και έντονους πόνους. Ο πρώτος ασθενής έφθασε στη μία το μεσημέρι και ο τελευταίος στις 8 το βράδυ. Όπως ανέφερε κάτοικος του χωριού: «Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό. Υπήρχε βραστό κρέας και γλυκά. Λίγη ώρα μετά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Έντονη αδιαθεσία, πόνοι στην κοιλιά και 37 άτομα καταλήξαμε στο κέντρο υγείας με τροφική δηλητηρίαση. Οι γιατροί που εφημέρευαν μας πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, φαρμακευτική αγωγή και ορούς».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.