Ελλαδα

Τέλος η ΕΔΕ για τη δολοφονία της Κυριακής - Πειθαρχικές ευθύνες σε αστυνομικούς

Το πόρισμα του ελέγχου θα σταλεί στους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ - Τι προκύπτει

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα - Πειθαρχικές ευθύνες σε αστυνομικούς - Τα λάθη και οι παραλείψεις.
Έλαβε τέλος η ΕΔΕ για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες αστυνομικών το βράδυ που εκτυλίχθηκε η γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους © Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα - Πειθαρχικές ευθύνες σε αστυνομικούς - Τα λάθη και οι παραλείψεις. 

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που πραγματοποιούσαν τις τελευταίες εβδομάδες αστυνομικοί, σχετικά με τις ευθύνες και τα αίτια που οδήγησαν στη δολοφονία της άτυχης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Άγιοι Ανάργυροι: Τέλος η ΕΔΕ για τη δολοφονία της Κυριακής

Το πόρισμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι οι περισσότερες ευθύνες βαραίνουν την υποδιοικητή του τμήματος, η οποία εκείνο το μοιραίο βράδυ εκτελούσε χρέη επόπτη αλλά και στον αστυνομικό-φρουρό του τμήματος.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πόρισμα θα έχει παραδοθεί ολοκληρωμένο στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, ο οποίος έχει οριστεί υπεύθυνος για τις έρευνες.

Αντίγραφο του πορίσματος θα παραδοθεί μάλιστα και στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι πραγματοποιούν άλλη έρευνα, με εντολή της Εισαγγελίας Αθηνών. Ο δικός τους φάκελος είναι ήδη έτοιμος και μόλις παραλάβουν το πόρισμα, θα τον αποστείλουν στον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρουν πως τα περισσότερα λάθη και παραλείψεις φαίνεται πως έχουν κάνει τόσο ο αστυνομικός φρουρός του τμήματος Αγίων Αναργύρων όσο και η υποδιοικήτρια του τμήματος.

Πλέον, είναι θέμα χρόνου, μόλις ο δικαστικός λειτουργός μελετήσει το φάκελο να προχωρήσει, εάν κριθεί αναγκαίο, στην άσκηση ποινικών διώξεων, που ενδεχομένως να προκύπτουν από τον φάκελο με τα στοιχεία της υπόθεσης.

Στον φάκελο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, υπάρχουν οι καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών, δηλαδή τον διοικητής του τμήματος, της υποδιοικήτριας που εκείνο το βράδυ εκτελούσε χρέη επόπτη, της οδηγού της, του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης της νεαρής αξιωματικού υπηρεσία αλλά και του φρουρού του αστυνομικού τμήματος.

Επίσης περιλαμβάνονται καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα της άτυχης Κυριακής, οι ιατρικές γνωματεύσεις για τον κατηγορούμενο, υλικό από κάμερες ασφαλείας, τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και άλλα στοιχεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.